Rusya: 'Suriye saldırısı zamanlamaya kaldı'

Rusya, ABD ve müttefiklerinin Suriye'ye geniş çaplı bir hava operasyonu için tüm hazırlıkları tamamladığını söyledi.

Rusya: 'Suriye saldırısı zamanlamaya kaldı'

Rusya parlamentosu alt kanadı Duma Uluslar arası İlişkiler Komisyonu Başkanı Aleksey Puşkov, ABD ve müttefiklerinin Suriye'ye geniş çaplı bir hava operasyonu için tüm hazırlıkları tamamladığını, sadece zamanlama yapıldığını söyledi.

Interfax'a açıklamada bulunan Puşkov, "Son günlerde yaşanan gelişmeler ve Batılı ülkelerden yapılan açıklamalar dikkate alındığında ABD ve müttefiklerinin Suriye'ye yönelik geniş çaplı bir operasyon için tercihlerini yaptı. Saldırının başlaması ile ilgili sadece zamanlama yapılıyor…" dedi.

Askeri operasyonun önceden planlandığını kaydeden Puşkov, "Suriye'nin askeri varlıklarına yönelik dört Amerikan gemisinden geniş çaplı füze saldırısı yapılacak. İngiliz Trafalgar denizaltısı da Tomahawk füzeleri ile saldırıya destek verecek." bilgisini verdi.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin 26 Ağustos'ta açıklama yapmasının ardından bu denli geniş çaplı bir hazırlığın imkansız olduğuna değinen Rus vekil, "Bana göre, bu karar önceden alındı. Suriye'nin çok güçlü bir hava savunma sistemi olduğu için ABD ve müttefikleri kayıp yaşamak istemiyor. O yüzden füzelerle güvenli bir mesafeden atış yapılacak." ifadelerini kullandı.

ABD ve İngiltere'nin Irak ve Afganistan'da yaşananları tekrarlamak istemediğini savunan Puşkov, "Öncelikle ABD Başkanı Barack Obama, Amerikan birliklerinin doğrudan Suriye topraklarında olmasını istemiyor. Afganistan ve Irak yorgunu olan Amerikan ve İngiliz halkına oradaki kayıpları anlatmak imkansız olacak. Bu yüzden güvenli bir mesafeden füze saldırıları ile operasyon planlanıyor. Hedef Esed'in askeri varlıkları ve alt yapıları olacak…" şeklinde konuştu.

CİHAN

<< Önceki Haber Rusya: 'Suriye saldırısı zamanlamaya kaldı' Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER