Türk okulları için anlam yüklü mesaj!

Malili bakandan Türk Okulları'ndaki öğretmenler için anlamlı sözler: "Biz dostumuzu kötü günde tanırız. Savaş çıkınca herkes gitti, bir tek siz kaldınız."...

Türk okulları için anlam yüklü mesaj!

Afrika’nın batısında yer alan ve dünyanın en yoksul ülkelerinden biri olan Mali, siyasî istikrarsızlık ve bölgesel güvenlik problemleri ile mücadele ediyor. 

Fransa öncülüğünde isyancılara karşı başlatılan çok uluslu askeri müdahale 4. ayında devam ediyor. Ne zaman biteceği ise belirsiz durumda. 

Bütün bunlar olurken başkent Bamako’da Malilileri küçük de olsa sevindiren bir etkinlik yapıldı: “11’inci Türkçe Olimpiyatları’nın ülke elemeleri.” 

Mali elemeleri için 8 okuldan 2.200 öğrencinin arasından seçilen finalistler son performanslarını büyük bir kalabalık önünde sergiledi. 

Düzenlenen şölende öğrenciler, şarkı ve şiir dallarında sergiledikleri hünerleriyle izleyenlerden büyük alkış aldı. 

Zaman gazetesinde yer alan habere göre, gecede konuşan Mali Kültür Bakanı Bruno Maiga, “Biz dostumuzu kötü günde tanırız. Buradaki Türk okulları bizim sıkıntılı günlerimizde yanımızda olup gerçek kardeşliğin ne olduğunu gösterdiler. Bütün yabancılar ülkeyi terk ederken siz burada kalıp Mali halkına hizmet ediyorsunuz.” dedi.

Medeniyetler ve kültürlerarası diyalog için bu tür kültür etkinliklerini çok önemsediğini belirten Kültür Bakanı Maiga, “Dünyanın bugün her zamankinden fazla uluslararası dil ve kültür şölenlerine ihtiyacı var.” ifadelerini kullandı. 

Maiga, iç savaşta Türk öğretmenlerin Mali’de kalarak büyük bir fedakarlık gösterdiklerini kaydetti. 

<< Önceki Haber Türk okulları için anlam yüklü mesaj! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER