Türk okullarına büyük teveccüh

Filipin silahlı kuvvetleri, Zamboanga şehrinde faaliyet gösteren Tolerance Türk Okulları’na bölge barışına katkılarından dolayı ödül verdi.

Türk okullarına büyük teveccüh

Ordu, Türk okullarının Mindanao bölgesinde yaşanan iç karışıklık ve çatışmalarda mağdur olan ve evsiz kalan 38 bin insana yardım elinin uzatılmasında aracı olduğunu hatırlattı ve bu girişimi karşılıksız bırakmak istemediklerini duyurdu. Bölgede Türk okulları aracılığıyla Kimse Yok mu Derneği ve gönüllü kuruluşlar ihtiyaç sahiplerine yardım dağıtmıştı.

Tolerance Türk Okulları Genel Müdürü Zafer Elen, Türk okullarına verilen ödülden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Elen, ödülün barışa katkı gibi önemli bir konuda verilmesinin ise okulların bu ülkedeki misyonunun anlaşıldığının göstergesi olduğunu söyledi. Zafer Elen, bundan sonra da barışa katkı için köprü olmaya devam edeceklerini ifade etti. Zaman'daki habere göre Elen, barışa katkı için bu ülkede ilk kez ödül almadıklarını hatırlatarak, “2011 yılında yine bölge emniyet müdürlüğü tarafından barışa katkı ödülü almıştık. 2012 yılında da Tolerance Türk Okulları’na barış elçisi ödülü takdim edilmişti.” dedi.
<< Önceki Haber Türk okullarına büyük teveccüh Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER