'Türkiye'nin AB'ye üyeliğindeki tutumumuzda değişiklik yok'

Rum Bakan: "Veto ettiğimizaltı başlık ve enerji başlığına ilişkin tutum değiştirme ihtimalimiz yoktur."

'Türkiye'nin AB'ye üyeliğindeki tutumumuzda değişiklik yok'

Rum Dışişleri Bakanı Erato Kozaku Markulli, Güney Kıbrıs'ın Türkiye'nin Avrupa Birliği (AB) müzakerelerine ilişkin tutumunda değişikliğin söz konusu olmadığını açıkladı. Markulli: "Veto ettiğimiz altı başlık ve enerji başlığına ilişkin tutum değiştirme ihtimalimiz yoktur." dedi.

Rum Haravgi ve diğer gazeteler, Markulli'nin dün bakanlığının faaliyetlerini anlatmak amacıyla düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, Türkiye'nin AB gidişatına ve veto ettikleri müzakere başlıklarına ilişkin tutum değiştirmelerinin söz konusu olmadığını söylediğini yazdı.

AB dönem başkanlığını Güney Kıbrıs'tan devralan İrlanda'nın en az bir müzakere başlığının açılmasını hedeflediğini belirten Markulli, açılması mümkün olan ancak Türkiye'nin açılmaları için adım atmayı reddettiği üç başlık daha bulunduğunu ileri sürdü. Markulli, Fransa'nın bloke ettiği dört başlıktan bir ya da iki tanesini açabileceği yönünde bilgiler de bulunduğunu söyledi.

Markulli, Fransa'nın tutumunun ne olacağını görmek için sabırlı olunması telkininde de bulundu.

Açıklamasında KKTC yönetimi ve Türkiye'nin Kıbrıs sorununa ilişkin tutumlarını da eleştiren Markulli, KKTC yönetimi ve Türkiye'nin iki devletli çözüm yolunda ilerlediğini iddia etti.

Gerek KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'nun müzakerelerde sunduğu öneriler, gerekse müzakerelerin durmasından sonra Eroğlu ve Türkiye'nin yaptıkları açıklamalarda bu durumun net şekilde görüldüğünü öne süren Markulli, iki devletli çözüm niyetinin Türkiye'nin İslam Konferansı Örgütü çerçevesinde KKTC'nin düzeyini yükseltme girişimlerinden de anlaşıldığını savundu.
<< Önceki Haber 'Türkiye'nin AB'ye üyeliğindeki tutumumuzda değişiklik yok' Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER