Ve Esed siyaset sahnesinden silindi!

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu Başkanı Muaz el Hatib, Arap Birliği Zirvesi'nde, Suriye için tahsis edilen koltuğa oturdu.

Ve Esed siyaset sahnesinden silindi!

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) Başkanı Muaz el Hatib, Doha'daki toplantının açılışında, Suriye için tahsis edilen koltuğa oturdu. Suriye koltuğuna oturan muhalif lider Muaz El Hatib, kuzeyde muhaliflerin elinde olan bölgelerin korunması için ABD'den Patriot füzelerini kullanmasını talep etti.

SMDK Başkanı Muaz el-Hatib, toplantının açılışında, Suriye için tahsis edilen koltuğa oturdu. Suriye Geçici Hükümeti Başkanı Gassan Hito'nun da aralarında yer aldığı muhalif liderler de Hatib'in arkasında oturdu. Suriye'ye ait koltukta, Suriye devriminin ortasında 3 kırmızı yıldızın bulunduğu siyah, beyaz ve siyah bayrağın yer alması dikkati çekti. 

"Katledilen masum insanların tek sorumlusu Esed rejimi"

 Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) Başkanı Muaz el-Hatib, ''Suriye'de katledilen masum insanların tek sorumlusu Esed rejimidir'' dedi. 

Katar'ın başkenti Doha'da düzenlenen 24. Arap Birliği Zirvesi'nde konuşan Hatib, Esed rejiminin ''Suriye'deki aşırı gruplarla mücadele ettiği'' yönündeki iddialarını yalanlayarak, ''Rusya, Hizbullah ve dış güçlerin rejime verdiği destek nedeniyle Suriye'de yıkım yaşanıyor'' ifadelerini kullandı.

''Ülkesini kimin ve nasıl yöneteceğine Suriye halkı karar verecek'' diyen Hatib, SMDK'nın bütün girişimlerine rağmen Esed rejiminin siyasi çözümden yana tavır almadığını söyledi.
Suriye devrimine destek veren ülkelere teşekkür eden SMDK Başkanı, Arap ülkelerindeki siyasi tutukluların serbest bırakılması ve özgürlük ortamının oluşturulması çağrısında bulundu. 

Suriye halkının korunması için her türlü desteğe açık olduklarını belirten Hatib, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile görüşmesinde, ABD'den Suriye'nin kuzeyine patriot füzelerinin konuşlandırılması talebinde bulunduğunu aktardı.  
 
Konuşması sırasında diplomatik literatürün dışına çıktığı için özür dileyen Hatib, Suriye krizinin çözümü için net kararların alınmadığı uluslararası konferanslardan beklentilerinin olmadığını da sözlerine ekledi.

Arap Birliği'ne üye ülkelerin dışişleri bakanları önceki, Suriye'nin Arap Birliği'ndeki koltuğunun SMDK'ya devredilmesi kararı almıştı. Arap Birliği, Suriye rejiminin kendi halkına yönelik saldırılarına devam  ettiği gerekçesiyle 12 Kasım 2011'de bu ülkenin üyeliğini askıya almıştı.


<< Önceki Haber Ve Esed siyaset sahnesinden silindi! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER