Almanya'nın güneyinde kış etkisini sürdürüyor

Almanya'nın güneyinde kış etkisini sürdürüyor

Almanya'nın Baden-Württemberg Eyaleti'nin güney bölgesinde, kar yağışı ve soğuklar etkisini sürdürüyor. Eyalet İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, bazı yolların buzlanma nedeniyle trafiğe kapandığı, çok sayıda da kaza meydana geldiği bilgisi yer aldı.

Alb-Donau bölgesinde, Ehingen-Ristissen ve Biberach arasında B32 karayol karşılıklı olarak aşırı buzlanma nedeniyle bir traktörün kayarak yolu bloke etmesi sonucu trafiğe kapatıldı. A7 otobanında Neu-Ulm yakınlarında da maddi hasarlı çok sayıda kaza meydana geldi.

Alb-Donau bölgesinde Munferkingen kasabasında, 11 araç gece kar yağışı nedeniyle mahsur kaldı. Araçlarda bulunanların yardımına polis ve kurtarma ekipleri yetişti. Aalen bölgesinde meydana gelen bir kazada, bir alkollü sürücü kar yağışının da etkisiyle, duran bir otomobile çarptı. Otomobilde bulunan 37 yaşındaki anne ile 16 yaşındaki kızı ağır yaralandı. Özellikle gece ve sabah erken saatlerde yaşanan buzlanmalar nedeniyle eyalet geleninde çok sayıda kaza ihbarı alındı. Albstadt Belediyesi şehirdeki tüm kapalı spor salonlarını geçici bir süre için çatılardaki kar sebebiyle kapattığını açıkladı.

Güney bölgelerinde yoğun kar yağışı hayatı etkilemeye devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde tanınmış kayak merkezlerine ev sahipliği yapan Feldberg'te çığ düşmesi sonucu iki kişi hayatını kaybetmişti. Merkezi Offenbach'ta bulunan meteoroloji merkezinden yapılan açıklamaya göre, özellikle güneyde aşırı sis ve buzlanma devam edecek. Meteoroloji raporlarına göre yüksek bölgelerde fırtına beklentisi var. Bu bölgelerde rüzgârın şiddetinin saatte 120 kilometreye kadar çıkması bekleniyor. CİHAN
<< Önceki Haber Almanya'nın güneyinde kış etkisini sürdürüyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER