Merkel ve Hollande sürpriz zirve için Moskova'da

Merkel ve Hollande sürpriz zirve için Moskova'da

Ukrayna krizinin çözümü için yeni bir inisiyatif başlatan Almanya Şansölyesi Angela Merkel ve Fransa Cumhurbaşkanı Francois Hollande'nin uçakları akşam saatlerinde Moskova, Vnukovo-2 Havalimanı'na iniş yaptı.

Kiev'de Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko ile görüşen iki lider, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le de bir araya gelecek. Sürpriz zirvede Ukrayna krizinde sorunların dondurulması ve Minsk Protokol'ünde öngörülen 12 maddede revizyona gidilmesi bekleniyor.

Fransa Cumhurbaşkanı Francois Moskova'ya hareketinden önce yaptığı açıklamada Ukrayna krizinde tek çözüm yolunun siyasi olduğunu söyledi.

Kiev ordusu ile ayrılıkçı milis güçlerin halen bulundukları sınırlar içinde kalmaları, ateşkesin sağlanması, ağır silahların yerleşim yerlerinden çıkarılması, insani yardımların ulaştırılması ve Rusya sınırının kontrolü gibi konular detaylı bir şekilde ele alınacak.

Rus kaynaklar, doğu Ukrayna'nın ayrılıkçı bölgesi Donetsk'in, Moldova'nın Transdinyester bölgesi gibi dondurulmuş sorunlu bölge statüsüne kavuşturulmasının müzakere edildiğini belirtiyor.

Ukrayna krizinin çözümü için yapılan zirvenin son şanslardan biri olduğuna dikkat çeken uzmanlar, somut sonuçların alınamaması durumunda krizin derinleşebileceği uyarısı yapıyor.
CİHAN
<< Önceki Haber Merkel ve Hollande sürpriz zirve için Moskova'da Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER