Duruşmaya uykusuz katılan Baransu'nun takım elbise alması engellendi iddiası


Devletin gizli belgelerini temin etmek iddiasıyla bir yıldır Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan Taraf Gazetesi yazarı Mehmet Baransu'nun, GDO'lu pirinç haberlerini yaptığı gerekçesiyle açılan 'darbe' davasının ikinci duruşmasına uykusuz katıldığı belirtildi. Yaklaşık 1000 kilometrelik bir yoldan cezaevi aracı ile gece 02.30 gibi Mersin'e getirilen Baransu'nun yanına almak istediği takım elbiseye cezaevi yönetimi tarafından önce engel çıkarılmak istendiği, yaşanan 1,5 saatlik bir tartışma sonrası izin verildiği öğrenildi.

'Balyoz Darbe Planları'nı yayınlamasının ardından 'Devletin gizli belgelerini temin etmek' iddiasıyla Silivri Cezaevi'nde bir yıldır tutuklu bulunan Taraf Gazetesi yazarı Mehmet Baransu, GDO'lu pirinç haberlerini yaptığı gerekçesiyle açılan 'darbe' davasının ikinci duruşmasına katıldı. Mersin 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya Sincan Cezaevi'nde başka bir dosyadan tutuklu bulunan eski Emniyet Müdürü Anadolu Atayün de cezaevine ait araçla getirildi. Duruşmaya tutuksuz yargılanan emniyet mensubu ile sivillerin de aralarında bulunduğu 66 kişi katılıyor.

Duruşmanın sabahki bölümünde olduğu gibi öğleden sonraki bölümü usul tartışmaları ile sürdü. Sanıklardan Erdem Kanmaz ile bazı emniyet görevlilerinin avukatı Hüdai Kaplan ile mahkeme başkanı arasında usul tartışması yaşandı. Tartışmanın sürmesi üzerine Kaplan, mahkeme başkanı tarafından dışarı çıkarıldı. Bunun üzerine sanık avukatlarının talebi üzerine mahkeme başkanı tarafından duruşmaya 15 dakika ara verildi. Verilen ara sonrası Kaplan tekrar duruşmaya katıldı.

Sanıklar ve avukatları suçlandıkları dosyaların delillerini inceleyemediklerini ifade ederek, suçlamaların delilleri ile birlikte kendilerine gösterilmesini talep etti. Mahkeme heyeti talebi yerinde buldu. Cezaevinde dosyayı inceleyemediklerini söyleyen Mehmet Baransu ve Anadolu Atayün'ün savunmalarını dosyayı inceledikten sonra yapma talebi kabul edildi. Mahkemenin ilk günü usul tartışmaları ile geçerken duruşmaya yarına kadar ara verildi.

"MÜVEKKİLİM UYKUSUZ BİR YORGUN BİR ŞEKİLDE DURUŞMAYA KATILDI"

Mehmet Baransu'nun avukatı Sercan Sakallı duruşma sonrası yaptığı açıklamada, müvekkilinin yaklaşık 1000 kilometrelik bir yoldan sonra gece 2,5 gibi Mersin'deki cezaevine getirildiğini kaydetti. Müvekkilinin 6 kişilik olan ancak 18 kişinin kaldığı bir koğuşa konulduğunu anlatan Sakallı, istirahat etme imkanı bulamadan duruşmaya çıkarıldığını söyledi.

Müvekkilinin duruşmaya takım elbise ile katılmak için yanına almak istediği elbisesinin Silivri Cezaevi yönetimi tarafından verilmek istenmediğini iddia eden Sakallı şöyle devam etti: "Müvekkilim cezaevi yönetimi ile bir buçuk saatlik bir tartışma sonunda elbisesini yanına alabilmiş. Mahkeme heyetinin karşısına takım elbise ile çıkma talebi bile engellenmeye çalışılıyor. Bunlar insan haklarına aykırıdır. Müvekkilim tecrit altında, baskı altında tutulmaktadır. Bu nedenle sağlıklı savunma yapması imkansız." CİHAN
<< Önceki Haber Duruşmaya uykusuz katılan Baransu'nun takım elbise alması... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER