Düşük kaynaklı 26 cenin Adana dışındaki 2 özel hastaneden çöplüğe atılmış


Adana'nın Sarıçam ilçesindeki Sofulu çöplüğünde 26 cenin bulundu. Düşük yapanlara ait olduğu belirlenen ceninlerin üzerinde hastane barkodlarının olduğu ortaya çıktı. Cumhuriyet savcılığınca olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Ceninleri, Adana dışından iki özel hastanenin çöplüğe bıraktıkları belirlendi.

Olay bir vatandaşın dün akşam saat 23.00 sıralarında yaptığı ihbarla ortaya çıktı. Polis ekipleri, merkez Sarıçam ilçesi Yeşiltepe mahalles Sofulu çöplüğünde bulunan ceninleri tek tek tespit etti. Polis, çöpler arasında 26 cenin buldu. Yapılan araştırmada, hastane barkodları da bulunan ceninlerin düşük yapanlardan olduğu tespit edildi. Çöplükte açıkta bulunan ceninler Adli Tıp Kurumu'na getirildi, buradaki işlemlerin ardından ise Asri Mezarlık'ta toprağa verildi.

Bu arada, Cumhuriyet savcılığınca da olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Ceninlerin şehir dışındaki iki özel hastaneden getirilerek çöplüğe atıldığı ortaya çıktı. Normal şartlarda özel ve kamu hastanelerinin cenin ve benzeri tıbbi atıkları yönetmeliğe uygun imha etmeleri gerekiyor. CİHAN
<< Önceki Haber Düşük kaynaklı 26 cenin Adana dışındaki 2 özel hastaneden... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER