EBRD'nin Orta Asya'daki yatırım gözdesi Kazakistan oldu


Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) 2015 yılında Orta Asya bölgesinde en çok yatırımı Kazakistan'a yaptı. Kazakistan Merkez Bankası verilerine göre Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası 2015 yılında Kazakistan'a yaklaşık 710 milyon Euro yatırım gerçekleştirdi. Bu rakam 2014 yılında ise 567 milyon 500 bin Euro seviyesinde kalmıştı. EBRD, Kazakistan'ın ardından en fazla yatırımı ise Tacikistan ve Moğolistan'a yaptı. 2015 yıl sonu itibarı ile EBRD'nin Orta Asya ülkelerine yaptığı toplam yatırımların 9.4 milyar Euro'yu bulduğu belirtildi.
Tacikistan ve Moğolistan'a da 2015 yılında yatırımlarını arttıran banka, Moğolistan'a 467 milyon Euro EBRD, 2015 yılında Kırgızistan'a 48.6 milyon Euro yatırım yaparken, Türkmenistan'a ise banka finansmanları için 11.9 milyon Euro yatırım gerçekleştirdi. Bankanın 2015 yılı itibari ile Orta Asya'da gerçekleştirilmesi planlanan projelerin toplam maliyetinin ise 10 milyar Euro olması planlanmıştı.
2014 yılında Kazakistan'da yapılan Yabancı Yatırımcılar Konseyi Toplantısı'na katılan EBRD Başkanı Suma Chakrabarti, Kazakistan'daki yatırımlara destek vereceklerini söylemişti.
yatırımcıları desteklemeye devam edeceklerini ifade etmişti.
CİHAN
<< Önceki Haber EBRD'nin Orta Asya'daki yatırım gözdesi Kazakistan oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER