Efe: 'Siyasi hayatıma mal olsa da çözüm sürecini götüreceğim' diyen istifa etsin

Efe: 'Siyasi hayatıma mal olsa da çözüm sürecini götüreceğim' diyen istifa etsin

BBP MKYK Üyesi Mehmet Efe, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, 7 Haziran 2015'teki genel seçimden önce, "Siyasi hayatıma mal olsa da çözüm sürecini devam ettireceğim. Baldıran zehiri içeceğiz." sözünü hatırlatarak, böyle diyenlerin istifa etmesi gerektiğini söyledi. Efe, düzenlediği basın toplantısında, "7 Haziran'dan sonra ne oldu ki terör birden tavan yaptı? Başta Cumhurbaşkanımız, o zamanki başbakanımız, kendi ifadesiyle, 'Siyasi hayatıma mal olsa da ben bu çözüm sürecini sonuna kadar götüreceğim.' diyordu. Hattâ bu konuda, 'Biz baldıran zehiri içip gereğini yapacağız.' diyordu ama baktık ki analar yine ağlıyor. Orada devletimizin güvenlik güçlerimizin eli kolu bağlı maalesef, zor durumdalar." dedi.

'SİYASETEN BEDEL ÖDEMESİ GEREKENLER İSTİFA ETSİN'

Devlete başkaldıran varsa o baş düşürülerek devlet hakimiyetinin sağlanması gerektiğini vurgulayan Efe, "Maalesef bizi idare edenler, topu taca atıyorlar. Yine siyaseten burada bedel ödemesi gerekenler, siyasette istifa mekanizmasını bir türlü hayata geçiremeyenler, sanki seçim kazanmış, zafer edasıyla bunu yine bürokratlara havale ediyorlar. Terörle mücadele ederken valilerin operasyon yetkisini güya onlara devrettiğini söyleyen hükümet, şu an bürokratları ve valilerimizi suçlar haldeler. Bu iktidarda bulunanların, ne iktidar ne muhalefet olduğunu biz anlayamadık. Sıkışınca birileriyle kavga ediyorlar." diye konuştu.

'RUSYA'NIN SURİYE'DE NE İŞİ OLDUĞUNU BİLMEYEN DEVLET İDARECİSİ SİYASET YAPMASIN'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Rusya'nın Suriye'nin sınır komşusu olmadığı için burayla ilgilenmesini anlamadığı sözlerine sert tepki gösteren Mehmet Efe, "Biz de 'günaydın' dedik. Eğer siz dünyadaki siyası kuşağı bilmiyorsanız, siyaset yapmanız bile abesle iştigaldir. Rusya'nın, ABD'nin, Çin ve İngiltere'nin bu bölgelerdeki nüfuzunu siz bilmiyorsanız, bizim size söyleyecek hiçbir şeyimiz yok. Derhal bu görevi bırakın. O göreve bizim milletimiz, hakeden birini getirecektir." şeklinde konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Efe: 'Siyasi hayatıma mal olsa da çözüm sürecini götüreceğim'... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER