Ege Bölgesi'nde geçen seneye göre daha az orman yandı


İzmir Orman Bölge Müdürü Şahin Aybal, Ege Bölgesi'nde geçen yıla göre yanan orman alanının azaldığını bildirdi. Geçen yıl yangınlarda 257 hektar ormanlık alanın tahrip olduğunu dile getiren Aybal, bu sene 146 hektara düştüğünü söyledi.

Orman Bölge Müdürü Aybal, Manisa Orman İşletme Müdürü Yasin Yaprak ile birlikte Sabuncubeli Orman Deposu'nda 2015 yangın sezonunu değerlendirdiği bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan Aybal, ekim ayının sonuna doğru orman yangınlarıyla mücadelenin sona ereceğini belirtti. Mücadelenin haziran ayı başında başladığını kaydederek, "Son yıllarda ülkemiz, organ yangınlarıyla mücadelede ciddi bir emek harcıyor ve ciddi bir ekipman gücü ortaya koyuluyor. 2014 yılında İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'nün bölgesinde 257 yangın meydana geldi. Bunun karşılığında da 257 hektar, diğer bir deyişle 2 bin 570 dönüm arazi tahrip oldu. 2015 yılında 240 adet yangın meydana geldi ancak karşılığında kaybettiğimiz, tahrip olan alan 146 hektara düştü. Bu bizim için çok önemli bir değer, çünkü hem yaptığımız mücadelenin önemini hem de bu manada halkımızın Orman teşkilatına verdiği desteği görüyoruz." dedi.

Yangınla mücadele erken müdahalenin çok önemli olduğunu aktaran Şahin Aybal, "Erken müdahale için bugüne kadar 67 gözetleme kulesi yaptık. 67 kulemizde ormanlarımız 24 saat gözetleniyor. O ücra köşelerde bizim teşkilat mensubu arkadaşlarımız, zor şartlarda 24 saat görev yapıyor. Oradan merkezlere gelen ihbarlarla en kısa sürede yangına müdahale ediyoruz. Bunun için hedeflediğimiz süre 14 dakika. Biz bu 14 dakikanın şu an itibariyle altına düşmüş durumdayız. Ortalama orman yangınlarına müdahale süremizi 14 dakikanın altına indirdik. Bu bizim için büyük bir başarı göstergesidir." diye konuştu.

Orman yangınlarıyla mücadelenin en büyük ayaklarından birinin, halkın ekiplerin yanında yer alması olduğunu dile getiren Aybal, "Biz bunu çok önemsiyoruz. Bugün itibariyle bize gelen yangın ihbarı sayısı 971. Bu 971'in 622 tanesini, Alo 177 yangın ihbar hattından vatandaşımız bize ihbar etti. Bu bizim için çok önemli. Halkımızın, orman yangınlarıyla mücadelede bizim yanımızda hissettiğimiz gücünün her zaman artarak devam edeceğine inanıyoruz." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber Ege Bölgesi'nde geçen seneye göre daha az orman yandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER