1 Milyon Fidan’ hedefinde yol yarılandı!

Çocuk ve Kültür Dergisi Gonca, 2009 yılında başlattığı Fidan Şenliği’nin beşincisini bu yıl Ankara’da gerçekleştirdi.

1 Milyon Fidan’ hedefinde yol yarılandı!

1 Milyon fidan hedefiyle yola çıkan Gonca Dergisi bu yıl ekilecek fidanlarla birlikte hedefini yarılamış olacak. 

“Yavru Ağaçlar Minik Ellerde” sloganı ve adıyla startı verilen sosyal sorumluluk projesinin mimarı Gonca Dergisi, bu yılki fidan şenliğini Ankara Yenimahalle’deki Mehmet Akif İnan Ortaokulu’nda gerçekleştirdi. Programa Orman Genel Müdür Yardımcısı Yunus Şeker, Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü Kamil Aydoğan ve İlçe Milli Eğitim Müdürleri iştirak etti. 
Folklor ekibinin gösterisiyle başlayan ‘Fidan Şenliği’nde, açılış konuşmalarının ilkini Gonca Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Hasan Ahmet Gökçe yaptı. Gökçe konuşmasında, Orman ve Su İşleri Bakanlığına ve Milli Eğitim Bakanlığına kampanyaya verdikleri destekten ötürü teşekkür ederken, şiir gibi bir havada şiir gibi insanların arasında gerçekleştirilecek şiir gibi bir etkinliğin bir okula ancak bu kadar yakışacağını ifade etti. 

Kaliteli bir nefes için yılda en az beş fidan dikilmeli

Orman ve Su İşleri Bakanlığı adına programa katılan Orman Genel Müdür Yardımcısı Yunus Şeker ise yaptığı konuşmada, daha kaliteli bir gelecek ve daha kaliteli bir nefes için yılda en az beş fidan dikilmesi gerektiğine vurgu yaptı. Gonca Dergisi’nin ‘Yavru Ağaçlar Minik Ellerde’ projesini yıllardır istikrarlı bir şekilde devam ettiriyor olmasından dolayı Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun özellikle ettiği teşekkürü de ileten Şeker, ‘Kampanyada Gonca Dergisi’nin yanındayız; birlikte başladık ve bu yolda birlikte yürümeye devam edeceğiz’ dedi. Şeker’in ardından söz alan Ankara İl Milli Eğitim müdürü Kamil Aydoğan da, ‘Gonca Dergisi bizleri bu çok hayati konuda yönlendiriyor ve yapılması gerekenler noktasında bizlere ön ayak oluyor’ dedi. Çevre bilincinin uyanması ve ağaçlandırma faaliyetlerinin artırılması konularının çok önemli olduğunu dilde getiren Aydoğan, ‘Böylesi sosyal sorumluluk projelerine şahitlik ettikçe yarınlarımızın bugünlerimizden daha aydınlık olacağına olan inancım katlanarak artıyor’ ifadelerini kullandı. 

Protokol konuşmalarının ardından okul bahçesinde fidan dikimi yapıldı. 2009 yılında 50 bin fidanla başlayan proje çerçevesinde bu yıl da dahil olmak üzere yarım milyon fidan, kendileri de birer fidan olan çocuklarımızın minik elleriyle toprağa kavuşmuş oldu. Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Polisi namı diğer KANKA’nın da hazır bulunduğu şenlikte birbirinden renkli görüntüler yaşanırken KANKA maskotu da çocukları bu güzel günde yalnız bırakmayarak onların neşe kaynağı oldu. KANKA, çevreye duyarlı çocukların yetişmesinden dolayı çok mutlu olduğunu söyledi. Programın sonunda yapılan plaket töreninde Gonca Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Hasan Ahmet Gökçe, Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan’a, Gonca Dergisi Marka Müdürü Mustafa Özün de, Orman Genel Müdür Yardımcısı Yunus Şeker’e birer plaket takdim ettiler. 

<< Önceki Haber 1 Milyon Fidan’ hedefinde yol yarılandı! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER