Ailelere karne uyarısı!

Anne babalar dikkat! Uzmanlar, karne alacak çocuklarınızla ilgili çarpıcı yorumda bulundu.

Ailelere karne uyarısı!

Günümüzde birçok aile çocuklarını hâlâ zayıf notlarından dolayı cezalandırıyor. Karnesinde zayıf olan öğrenciler ise bu durum karşısında karne sendromu yaşıyor. Ancak zayıf notlarda yalnızca çocukların değil ailelerin de katkısının olduğunu belirten uzmanlar, kötü karne getirmenin düşük zekâ göstergesi olmadığına dikkat çekiyor. 

Okul başarısının sağlanmasında çocuklara olduğu kadar aileye de büyük sorumluluk düştüğüne işaret eden uzmanlar, cezalandırılan veya ceza beklentisi içinde olan çocukların daha çok stres altına gireceği için derslerdeki başarısı artmak yerine okuldan ve derslerden daha da soğumasına sebep olabileceğini dile getiriyor.

Eskişehir Acıbadem Hastanesi'nde görev yapan Psikolog Orhan Öztürk şunları söyledi: 

“Çocuğun problemli olduğu alanları tespit ve telafi etmek, daha organize çalışmasını sağlayacak becerileri kazandırmak, olumlu davranışlarını mükâfatlandırmak, motivasyonunu yükseltmek için makul ödüllendirme yöntemlerini belirlemek için bu konularda bilinçli olmak, gerekirse bir uzmandan tavsiye almak akademik alandaki tatmini sağlamak açısından önemli olmaktadır.”

CİHAN
<< Önceki Haber Ailelere karne uyarısı! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER