Antalya Toros Akdeniz Koleji, Türkiye'yi gururlandırdı

Antalya’da yaşayan Sümeyye Erol Avrupa Kulüpler Kupası Kros şampiyonasında, 4 bin metrede 1. oldu.

Antalya Toros Akdeniz Koleji, Türkiye'yi gururlandırdı

Antalya’da yaşayan 18 yaşındaki milli atlet Sümeyye Erol, İspanya’nın Madrid kentindeki Avrupa Kulüpler Kupası Kros Şampiyonası’nda genç bayanlarda 4 bin metrede 1. oldu.

Her geçen yıl başarısını artıran Erol’un hedefi 2020 Olimpiyatları’nda Türk bayrağını taşımak. milli atletin Avrupa şampiyonluğu, eğitim gördüğü Akdeniz Eğitim Kurumları tarafından da altınla ödüllendirildi.

Toros Akdeniz Koleji’nde düzenlenen basın toplantısına okul müdürü ve antrenörüyle birlikte katılan Erol, başarısını daha da artırmak istediğini ifade etti. Yetenekli isim, “Öncelikle 2015 Avrupa Gençle Şampiyonası’nda daha sonra 2016 Dünya Gençler Şampiyonası’nda ve 2020 Olimpiyatları’nda Ay-Yıldızlı bayrağı taşımak istiyorum.” dedi.

'YETERLİ MANEVİ DESTEK GÖRMÜYORUM'

Profesyonel olarak bir kulüpte çalıştığını ifade eden şampiyon sporcu, yaşadığı şehir olan Antalya’da yeteri kadar manevî destek görmediğinden yakındı. Yaklaşık 3 yıldır milli atleti çalıştıran antrenörü Mehmet Kiper ise sporcusunun yakaladığı başarının kendilerini memnun ettiğini dile getirdi. Kiper de daha fazla manevî desteğe ihtiyaç duyduklarını tekrarladı. Aynı zamanda Sümeyye gibi başarılı öğrencilerinin her zaman yanında olacaklarını ifade eden Toros Yağmur Anadolu Lisesi Müdürü Serkan Yavuz da, “Başarılı bir sporcu olmak için çalışan öğrencimiz elde ettiği şampiyonlukla hem bizi hem de ülkemizi sevindirdi. Öğrencimizin hedefindeki 2020 Olimpiyatları’na katılması için her türlü desteğimizi aralıksız sürdüreceğiz. Onların mutlu, kendileriyle barışık, üretken bireyler olmaları için katkı, ilgi ve dualarımızla yanlarındayız.” şeklinde konuştu. Adıyaman’dan Antalya’ya göç eden Erol ailesinin 4 çocuğundan biri olan sporcu, daha önce takım halinde ve bireysel çok sayıda başarı kazandı. Türkiye şampiyonluğu, Balkan ikinciliği, dünya ikinciliği bu turnuvalardan bazıları.

Fırında hamur açıyor pistte fırtına gibi esiyor

Sportif başarılarından dolayı Toros Akdeniz Koleji’nde burslu eğitim gören Sümeyye Erol, ders ve antrenmanlarının dışında fırıncılık yapan babasına yardım ediyor. Hamur açan, pide hazırlayan genç sporcu, sportif başarısının yanı sıra, ‘ekmek teknemiz’ diye adlandırdığı işyerlerinde aile geçimine katkı sağlıyor. Pistte ‘Fırtına kız’ olarak anılan Sümeyye, Adıyaman’dan Antalya’ya yerleşen 4 çocuklu ailenin en küçük bireyi. 12 yaşında okul seçmelerinde keşfedilerek, öğretmenlerinin yönlendirmesiyle atletizme başlayan yetenek, 6 yılda 50’den fazla madalyanın da sahibi.

ZAMAN
<< Önceki Haber Antalya Toros Akdeniz Koleji, Türkiye'yi gururlandırdı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER