Dershaneler konusunda kritik soru!

Kritik soru: Özel okullar yıllardır boş, niye teşvik vermediniz?

'Özel okullar zaten boş'

  • Türkiye Özel Okullar Birliği Başkanı Cem Gülan'dan çok çarpıcı bir açıklama geldi.
  • Gülan, özel okula dönüşmesi için dershanelere verileceği vaad edilen teşvikin niçin yıllardır sıkıntı içinde olan özel okullara niçin verilmediğini sordu. 
Türkiye Özel Okullar Birliği Başkanı dershanelerin özel okula dönüştürülmesi halinde, dershane ve özel okulların birlikte batacağını söyledi.  

Cem Gülan: "Dershaneleri olağanüstü teşviklerle özel okula döndürürseniz hem dönüşen o dershaneler batar hem özel okullar batar. Yani bu proje sadece dershane kapatma değil özel okulculuğu da kapatma projesi haline gelir." 

Gülan, özel okullarda yaşanan kayıt sıkıntısına dikkat çekti. Özel okula dönme sürecinde dershanelere verilmesi planlanan teşvikin, yıllardır mevcut özel okullara niçin verilmediğini sordu. 

"Bugün özel okulların yarıya yakın kapasitesi boş. 615 bin tane veli var özel okullarda çocuk okutan canını dişine takmış. Dönüp sormazlar mı? Sayın hükumet bugün dershaneler sırf özel okul olsun diye her türlü teşviki veriyorsunuz bizim günahımız neydi diye?"

Cem Gülan, dönüşümün teknik olarak da mümkün olmadığını söyledi: 

"Türkiye'de dershanelerin ücret ortalaması 1500-2000 lira civarındadır. Özel okullardaysa ortalama 10-12 bin lira civarındadır. Yani dershanenin bugün özel okula dönüşmesi bu teknik şartlarda mümkün değildir."

<< Önceki Haber Dershaneler konusunda kritik soru! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER