Eğitimcilerden velilere 'zayıf karne' uyarısı

Eğitimciler, "Kırık karneye şiddet göstermeyin, şiddet aslında şiddet içerir. Çocuğunuzu dinleyin" uyarısında bulunuyor.

Eğitimcilerden velilere 'zayıf karne' uyarısı

Okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lisedeki yaklaşık 16 milyon öğrenci yarın karne alacak. Veli ve öğrenciler büyük bir heyecanla karneyi beklerken eğitimciler ebeveynleri zayıf karne konusunda uyardı. 

Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, karnenin bir durum tespiti olduğunu belirterek, "Karneden herkesin bir ders çıkarması lazım. Öğretmen, veli ve öğrenci üçlüsü dahilinde herkes bu karneyi kendine göre değerlendirecek. Veli eline karneyi aldığı zaman, 'benim karnem nedir?' diyecek. Öğretmen, 'Benim bunda katkım nedir?', öğrenci de 'Bu nasıl oldu?' değerlendirmesi yapacak. Şiddet kullanılmaması lazım. Şiddet şiddeti içerir aslında. Çocuklarla ne kadar yakından ilgilenirseniz onları olduğu gibi kabul ederseniz başarıyı yakalarsınız. " dedi.

Karnesinde kırık not olabilecek öğrencilere de seslenen Gülsar şunları kaydetti: "Karnede zayıf olması, başarısız olduğunuz anlamına gelmiyor. Bu gayet normaldir. Her insanın yaşamında inişler çıkışlar olur. Ama bizim için durum tespiti yapmak önemli. Şimdi siz bu karneyi alarak annenizle-babanızla nedir benim eksiklerim, hangi derslerime daha çok çalışmam gerekir, durum tespiti yapacaksınız. Bu yarıyıl değerlendirmesidir, dünyanın sonu değil." 
<< Önceki Haber Eğitimcilerden velilere 'zayıf karne' uyarısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER