CHP'de istifa şoku!

CHP Adıyaman Milletvekili Salih Fırat partisinden istifa etti.

CHP'de istifa şoku!

Meclis Genel Kurulu'ndaki ana dilde savunma görüşmeleri esnasında CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler, 'Türk ulusuyla Kürt milliyeti eşit olamaz' şeklinde bir çıkışta bulunmuştu. Ayman'ın bu sözlerine tepki gösteren CHP Adıyaman milletvekili Salih Fırat partisinden istifa ettiğini açıkladı. Fırat'ın danışmanı Ayfer Erdoğan, "Salih Fırat gördüğü lüzum üzerine partiden istifa ettiğini söyledi. Salih Fırat'ın istifa dilekçesini Meclis Başkanlığı'na değil, CHP Grubu'na gönderdik. İstifasıyla ilgili daha sonra açıklama yapacak" diye konuştu.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Salih Fırat’ın CHP’den istifa ettiği haberini Uğur Mumcu için düzenlenen tören sırasında CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi’den aldı. Hamzaçebi’nin Kılıçdaroğlu’na ''Salih Beyin istifa ettiği söyleniyor. Gruba ulaşan bir istifa metni yok. Ancak doğruysa Meclis Başkanlığı’na iletilmiş olabilir efendim'' yönünde bir bilgilendirmesi oldu. Kılıçdaroğlu’nun ilk tepkisi şaşkınlık taşıyan bir yüz ifadesiyle ''Allah Allah öyle mi diyorlar'' oldu. Ve ardından gazetecilerin konuyla ilgili sorularını cevapsız bırakarak Uğur Mumcu sokağından ayrıldı. CHP'DEN İSTİFA AÇIKLAMASI CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Fırat'ın istifasına ilişkin yaptığı açıklamada "İstifa haberi bize ulaştı ancak durdurduk" şeklinde konuştu.
AK PARTİ'DEN SALİH FIRAT'A DAVET Öte yandan AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner, CHP'den istifa eden Adıyaman Milletvekili Salih Fırat'a AK Parti'nin kapılarının sonuna kadar açık olduğunu kaydetti.
<< Önceki Haber CHP'de istifa şoku! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER