Fatih Üniversitesi Tıp Fakültesi Kampüsü'nü devrediyor!

Fatih Üniversitesi, Ankara’da bulunan Tıp Fakültesi ve Yüksekokullarını Turgut Özal Üniversitesi’ne devrediyor

Fatih Üniversitesi Tıp Fakültesi Kampüsü'nü devrediyor!

Fatih Üniversitesi’nin Ankara’da bulunan Tıp Fakültesi ve Yüksekokulları düzenlenecek olan bir törenle Turgut Özal Üniversitesi’ne devrediliyor. Bundan böyle Fatih Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Yüksekokulları ise İstanbul Maltepe’ye taşınacak ve eğitime burada devam edilecek. Devir Töreni 18 Şubat Pazartesi günü yapılacak.

Fatih Üniversitesi'ne bağlı olan Ankara’daki Tıp Fakültesi ve Sağlık Bilimleri Enstitüsü ile Ankara Sağlık Yüksekokulu, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu, Hemşirelik Yüksekokulu, Ankara Meslek Yüksekokulu ve Sağlık Bilimleri Meslek Yüksekokulu bundan böyle Turgut Özal Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösterecek.

İstanbul’a taşınmanın kendilerine ayrı bir sinerji sağlayacağını söyleyen Fatih Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şerif Ali Tekalan, “Bizim farkımız akademik kadromuzun öğrenciyle olan iletişiminde kendini gösteriyor. Bunun yanında proje ve ödül eksenli çalışmalarımızın toplam kalitemizi olumlu etkilediğini düşünmekteyim. Fakültenin konumu da çok önemli. Maltepe Dragos sahilinde tıp okumak öğrencilere ayrı bir motivasyon ve rahatlık sağlayacaktır.” dedi. Fatih Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi olarak Maltepe’de ve Ümraniye Polikliği’nde hizmetlerinin devam ettiğini ifade eden Rektör Tekalan, Mayıs ayında Şirinevler Tıp Merkezi’ni açılacağını söyledi.

Turgut Özal Üniversitesi Rektörü  Prof. Dr. Erol Oral ise yaptığı açıklamada Fatih Üniversitesi’nden aldıkları bayrağı daha ileriye taşıyacaklarını ifade etti.
<< Önceki Haber Fatih Üniversitesi Tıp Fakültesi Kampüsü'nü devrediyor! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER