MEB'den çok tartışılacak bir karar daha

Milli Eğitim Bakanlığı, anaokulları ile ilgili şok bir karara imza attı. Artık anaokullarında tam gün eğitim yerine yarım gün eğitim yapılacak. Tam gün olarak kayıt yaptıran çalışan anne-babalar, şaşkın.

MEB'den çok tartışılacak bir karar daha

Son dönemlerde aldığı tartışmalı kararlarla adından sıkça söz ettiren Milli Eğitim Bakanlığı, kamuoyunda çok konuşulacak tartışmalı bir kararın daha altına imza attı. Bakanlık,  tam gün eğitim veren anaokullarının, aldığı kararla yarım gün eğitim vereceğini duyurdu.

ANNE VE BABALARA KÖTÜ HABER

Milli Eğitim Bakanlığı çalışan anne ve babaları zora sokacak bir uygulamaya imza attı. Artık anaokullarında tam gün eğitim verilmeyecek.

Kayıt döneminin tam ortasında uygulanmaya başlanan ve aileleri tedirgin eden yeni karar, 26 Temmuz'da resmi gazetede yayımlanan Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği'ne dayanarak yapıldı. Söz konusu yönetmelik valiliklere genelge olarak gönderildi. 

ANAOKULU'NDA İKİLİ EĞİTİM  

Tartışmalı yönetmelikte okul öncesi eğitim kurumlarında günde 50'şer dakika olmak üzere aralıksız 6 saat eğitim yapılacağı belirtilirken bunun ikili eğitim şeklinde olduğuna dikkat çekildi.  

Eğitim saatleri 08:00 -13:00 ya da 13:30-18:30 arası olmak üzere ana okulları yarım gün olarak belirlendi. 8 Ağustos tarihinden önce anaokullarına tam gün kayıt yaptıran veliler, haberi duyunca adeta şok oldu. 

ÇALIŞAN VELİLER NE YAPACAĞINI ŞAŞIRDI

Aileler Milli Eğitimin kararı üzerine çocuklarını emanet edebilecekleri kurum arayışına girdi. Çalışan anne ve babalar, bakıcı ya da tam gün eğitim veren özel okullara yönelirken bunu fırsat bilen bazı özel okullar da fiyatlarını yükseltti. 

AİLELER DÜŞÜNCELİ 

Veliler, sendikalara ve okul yönetimlerine şikayet yağdırdı. Şimdi bakıcı bulamayan ya da maddi yük gerekçesiyle özel okulları tercih etmeyen aileler, çocuklarını kime emanet edeceklerini düşünüyor.


<< Önceki Haber MEB'den çok tartışılacak bir karar daha Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER