Mahkeme KPSS'yi iptal etti

Ankara 15’inci İdare Mahkemesi, 2013-1 KPSS tercih kılavuzundaki hata nedeniyle çevre sağlığı teknikerliğine yapılan tüm atamaları iptal etti. Kadrolara atanan 63 memurun işine son verildi.

Mahkeme KPSS'yi iptal etti

2013 yılında Sağlık Bakanlığı’nda işe başlayan memurlar tercih kılavuzundaki hata yüzünden işinden oldu.

KPSS 2013-1 tercih kılavuzunda sağlık teknikeri kadrosuna başvurabilecekler arasında 3063 kod numarasıyla belirtilen çevre kirlenmesi, çevre koruma ve kontrol ön lisans mezunlarının sayılmaması nedeniyle Ankara 15’nci İdare Mahkemesi’nde dava açılmıştı. Mahkeme, söz konusu tercih kılavuzunda yayınlanan çevre sağlığı teknikeri kadrosuna yapılan tüm atamaların iptalini istedi. Sağlık Bakanlığı, kararı hemen uygulamaya geçirdi. Sağlık Bakanlığı Türk Halk Sağlığı Kurumu, çalışan 63 memuru işten çıkarttı.

FATURASI MEMURA KESİLDİ

Hiçbir suçu olmayan kişilerin mağdur edildiğini ifade eden Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, bu kişilerin tercihlerini kılavuz doğrultusunda yaptığına dikkat çekti. Hatanın bireylerde değil kılavuzda olduğuna vurgu yapan Kahveci, yapılanı haksızlık olarak değerlendirdi. Kahveci, “Bu 63 kişi tüm işlemlerini ÖSYM’nin istediği doğrultuda yapmışlar ve puanları ile atanmışlardır. Hal böyle olunca, Türkiye genelinde toplam 63 kişinin memuriyetlerinin sona erdirilmesi kabul edilebilir bir durum değildir” dedi.

DURUMA GÖRE UYGULAMA

Kahveci, mahkeme kararının duruma göre uygulandığını savundu.  “Mahkeme kararlarına rağmen yapılan kaçak binalar, ‘Gelsin yıksın bakalım hangi babayiğit yıkacakmış’ türünden meydan okumaların olduğu ve mahkeme kararlarının uygulanamadığı bir ülkede sırf idarenin yapmış olduğu bir yanlış ya da hatadan dolayı 63 kişinin mağdur edilmesi Cumhuriyet’e de yakışmaz” diye konuştu. Bireylerin olayı yargıya taşıması gerektiğini belirtti.

<< Önceki Haber Mahkeme KPSS'yi iptal etti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER