TEOG mazeret sınavıyla ilgili içler acısı gerçek!

Haftasonu Türkiye genelinde yapılan TEOG mazeret sınavına giren öğrenci sayısı herkesi şaşırttı...

TEOG mazeret sınavıyla ilgili içler acısı gerçek!

  • TEOG mazeret sınavına katılım Türkiye genelinde beklenenin çok altında kaldı.  
  • İstanbul'da katılım yaklaşık yüzde 10 oldu. 
  • Van Başkale'de ise sadece bir öğrenci sınava girdi.

Türkiye genelinde sonuçları liselere girişte kullanılacak olan 6 dersten geçen ay yapılan ancak bu sınavlara hastalıkları, yakınlarının hastalığı ya da ameliyatı ya da ölümü ile yurtdışı yarışmalara katılmak gibi geçerli mazerete sahip 45 bin 984 öğrencinin katılması öngörülüyordu. Ancak sınavlara katılımın düşük olduğu gözlendi. En fazla öğrencinin sınava gireceği İstanbul'da katılım yaklaşık yüzde 10 oldu. 6 bin 598 öğrenciden ilk gün 600'ü ikinci gün de yalnızca 578'i katıldı. Eğitimcilere göre sonuçları yalnızca liselere geçişte değil, sınıf geçmede de kullanılacak olan bu sınavların önemi ne öğrenciye, ne velisine ne de öğretmenlere yeterince anlatılamadı. 

Hafta sonu ilköğretim 8. sınıf öğrencilerinden 28-29 Kasım'da gerçekleştirilen sınavlara katılamayan 45 bin 984 öğrenci için mazeret sınavları yapıldı. Ancak dikkat çeken sınavlara katılan öğrenci sayısının düşüklüğü oldu. Örneğin Pazar günü 308 kişinin sınava girmesi beklenen Van Başkale'de tek öğrencinin sınava girmesi gibi ilk oturumun yapıldığı cumartesi günü de birçok ilde öğrenci sayısı beklenenin çok altında kaldı. İlk gün 22 öğrencinin girmesi beklenen sıra Yozgat'ta 7 öğrenci katıldı. Bu oran İstanbul'da yüzde 10 olarak gerçekleşti. 

6 BİN ÖĞRENCİDEN YALNIZCA 600

İstanbul'da mazeret sınavına girecek öğrenci sayısının 6 bin 598 öğrenciden ilk oturumlara katılanların sayısının 600 oldu. Pazar günü yapılan ikinci oturuma katılanların da 578 kişi olduğu açıklandı. 

35 ÖĞRETMEN 1 ÖĞRENCİ İÇİN GÖREV ALDI

Habertürk'ün haberine göre, Van'ın Başkale İlçesi'nde yapılan mazeret sınavlarına 308 öğrenci girecekti ancak tek öğrenci sınavlara katıldı. 307 öğrenci ise sınavlara girmedi. 

Başkale Cumhuriyet Ortaokullu'nda yapılan iki gün süren sınavlar için 35 öğretmen görevlendirildi. 17 salondan 16'sı boş kaldı. Tek salonda sınava giren Mazlum Işık "Salonları boş görünce şoke oldum. İnşallah iyiyi bir puan alırım" derken, öğrencilerin kar yüzünden köy yolları kapandığı için sınava gelemediğini vurgulandı.


<< Önceki Haber TEOG mazeret sınavıyla ilgili içler acısı gerçek! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER