Eğitimde örnek beş göçmen aileye "Güçlü Aile Ödülü"


Türk, İtalyan ve Rus kökenli üç göçmen eğitim derneğinin ortaklaşa başlattığı eğitim projesi çerçevesinde seçilen göçmen kökenli beş aileye Düsseldorf'ta 'Güçlü Aile Ödülü' verildi. Ekonomik gücü düşük olmasına rağmen, çocukları eğitimde başarı elde eden söz konusu beş aile, KRV Türk Toplumu (TB-NRW), Rus Dili Veliler Federal Birliği (BVRE) ve Yurtdışı İtalyanlar Komitesi (Cem.it.es) tarafından ödüllendirildi.

Düsseldorf Büyükşehir Belediyesi'nde düzenlenen törende başarı belgelerini alan Türk, Suriyeli, İtalyan, Doğu Avrupalı ve Rus ailelere ayrıca biner Euro para ödülü de takdim edildi. Düsseldorf Üniversitesi'nden eğitim araştırmacısı Prof. Dr. Heiner Barz başkanlığındaki jüri üyeleri göçmen dernekleri ve KRV Uyum Meclisi temsilcilerinden oluştu. Projedeki hedeflerini anlatan TB-NRW yetkilisi Prof. Dr. Tanju Aygün, bu projeyle insanların isteyip azmettikleri zaman birçok zorluğu aşıp başarılı olabileceklerini göstermek istediklerini kaydetti.

Pozitif örnekleri ön plana çıkarıp bu ailelerin diğerlerine örnek olmalarını amaçladıklarını aktaran Dr. Aygün ayrıca bu ödülleri geleneksel hale getirmek istediklerini de ifade etti. Düsseldorf Büyükşehir Belediye Başkanı Thomas Geisel'in himaye ettiği projenin ödül töreninde Essen Başkonsolosu Mustafa Kemal Basa ve Kuzey Ren Vestfalya (KRV) Eyalet Uyum Meclisi Başkanı Tayfun Keltek de hazır bulundu. CİHAN
<< Önceki Haber Eğitimde örnek beş göçmen aileye "Güçlü Aile Ödülü" Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER