Ekmek 1 lira oldu


Antalya'da yüzde 25 zam yapılan ekmek 1 liraya satılmaya başlandı. Söz konusu fiyat artışının ise yeni bir zam olmadığı Ocak 2014'de yapılan zammın yeni uygulanmaya başlamasından kaynaklandığı bildirildi.

Antalya Fırıncılar Odası Başkanı Musa Kazım Buhurcu, ekmeğe mevcutta zam yapılmadığını söyledi. Yanlış anlaşılma olduğunu belirten Buhurcu, ekmeğe en son Ocak 2014'te zam yapıldığını söyledi. O dönemde yapılan zamlı tarifeyi Antalya'da Konyaaltı, Döşemealtı ve Muratpaşa'nın bazı bölgelerinde uygulandığını belirten Buhurcu, "Bazı bölgelerde de esnaf arasındaki rekabetten dolayı da fiyatlar 80 kuruşta kaldı. Şimdi piyasada girdilerdeki hızlı artışlardan dolayı da insanlar 80 kuruş satılan yerlerde normal fiyatına getirdi. 2 yıl önce yapılan zam Antalya'nın bazı bölgelerinde yeni uygulanmaya başladı. Burada normal fiyatına geldi ekmek fiyatları. Uygulama 2014 Ocak'tan başladı. Normalde 1 liraya satılması gerekiyordu." dedi.
Buhurcu, şuanda ise 1 liranın üzerine çıkacak bir zam düşünmediklerini, ekmek fiyatlarının yükselmesinde ise una çok zam gelmesinden dolayı olduğunu ifade etti.

HALK EKMEK DE ZAM YAPTI

Antalya'daki fırıncılar 2 yıl önce yapılan zamlı tarifeye geçmesi üzerine Antalya Halk Ekmek Fabrikası'da ekmeğe zam yaptı. Daha önce 250 gram normal ekmeğin fiyatı 60 kuruşken yeni zamla birlikte 80 kuruşa çıktı. Aynı gramaja sahip kepekli ekmeğin fiyatı ise 75 kuruştan 90 kuruşa yükseldi. CİHAN

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER