Ekmek israfının önlenmesi için TBMM'den araştırma istedi


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili ve Ankara Milletvekili Levent Gök, ekmek israfının önlenmesini sağlamak amacıyla Meclis Araştırması istedi.

Gök, TBMM Başkanlığı'na sunduğu araştırma önergesinin gerekçesinde, yıllarca çeşitli kademelerde ele alınmasına, çareler tespit edilmesine, genelgeler yazılmasına karşın ekmek israfının bir türlü önlenemediğine işaret ederek, "Ülkemizde açlık ve yoksulluk sınırları altında hayatta kalma mücadelesi veren milyonlarca yurttaşımız varken temel besleyici özelliği tartışmasız olan besinlerin başında gelen ekmek israfının önlenmesi kaçınılmazdır." dedi.

Ekmekte israfın bir nedeni olarak satın alınan ekmeklerin tamamının tüketilemeyişi olduğunu, bu nedenle ekmeklerde gramaj çeşitliliğini sağlamak üzere ön görülen düzenlemeler gerçekleştirilmesine karşın ekmek israfının rahatsız edici boyutlarda devam ettiğini ifade etti.

Buğday öğütülürken tamamının kullanılmayıp bir kısmının kepek olarak ayrılması yerine, tam buğday ununa geçişin sağlanması gerekmesine rağmen israfın sürdüğünü vurgulayan CHP'li Gök, "Tüketicilerin de esnaf ve sanatkarların da korunmalarını sağlayarak ekmek israfını önleyecek yolların bulunması gerekir. Bu görev devletindir." diyerek, "Ekmekte israfa neden olduğu ileri sürülen bir yığın etkenin ve çözüm yollarının bulunması için fırınlarda, ekmek fabrikalarında, hastanelerde, okul ve yurtlarda, bakanlıklarda, belediyelerde ekmek israfının devlet ve sivil inisiyatif gruplarının katkısını sağlamak üzere bir Meclis Araştırması açılması zorunludur." dedi.
CİHAN
<< Önceki Haber Ekmek israfının önlenmesi için TBMM'den araştırma istedi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER