Ekonomi Bakanı Zeybekçi'den skandal sözler

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, asgari ücretin Türkiye'de bin 500, 3 bin veya 2 bin lira olması vaadinin hükümeti ve devleti ilgilendiren bir konu olmadığını belirtti.

Zeybekçi: Asgari ücretle hükümetin ve devletin işi olmaz

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, AK Parti Kütahya İl Başkanlığı'nın Sevgi Yolu üzerindeki seçim bürosunda vatandaşlara hitap etti. 
Zeybekçi: Asgari ücretle hükümetin ve devletin işi olmaz | Samanyolu Haber
Zeybekci, "Türkiye'de asgari ücretin bin 500, 3 bin veya 2 bin lira olmasını vadediyorlar. Daha şunu bilmiyorlar. Asgari ücretle hükümetin işi olmaz.  Asgari ücretle devletin cebinden bir kuruş çıkmaz. Asgari Ücret Tespit Komisyonu vardır Türkiye’de, 5 tane sendika üyesi, 5 tane işveren sendikası olur. Onlar belirler. Hükümet hakem olur. Siyaset yapıyorsanız, Allah aşkına millete sorarak siyaset yapın. Türkiye bakın 12 yılda nereden nereye geldi. Asgari ücretin milli gelire oranı şimdi bir ölçüye göre Türkiye dünyada 6’ncı, bir diğer ölçü OECD’ye ve Dünya Bankası'na göre dünyada ikinci. Bunu kim yaptı, bunu milli geliri artırarak yaptık. Siz hepiniz bilirsiniz, hacım, ineği beslemeden inekten süt çıkar mı? Ekonomiyi büyütmezsen asgari ücret artar mı? Milli gelir artmazsa asgari ücret artar mı? İş artmazsa, güç artmazsa, refah artmazsa asgari ücret artar mı?" dedi.

Bakan Zeybekci daha sonra TBMM KİT Komisyonu Başkanı Hasan Fehmi Kinay, Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, AK Parti İl Başkanı Ali Çetinbaş, AK Parti Kütahya milletvekili adayları Şükrü Nazlı, Vural Kavuncu, İshak Gazel ve Ahmet Tan ile birlikte halkı selamlayarak, 7 Haziran seçimleri için destek istedi.

<< Önceki Haber Ekonomi Bakanı Zeybekçi'den skandal sözler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER