2 lirayı bulan dolarla ilgili çarpıcı tespit!

Doların Türk Lirası karşısında ilk kez 2 lira seviyesini görmesi hem piyasaları hem de vatandaşı endişelendirdi. Herkes şimdi dolardaki bu yükselişin devam edip etmeyeceğini merak ediyor.

2 lirayı bulan dolarla ilgili çok çarpıcı tespit!

  • Uzmanlar dolardaki bu çıkışın kısa vadeli olduğunu öngörüyor.
  • Dolardaki yükselişin yeni bir küresel krizi tetiklemeyeceği şeklinde değerlendiriliyor.
  • Türkiye'de doların yükselişiyle birlikte petrol fiyatlarının da artması cari açığın dengesini bozuyor. 
Peki doların ateşi düşecek mi, yoksa yeni bir küresel kriz mi kapıda? Geçtiğimiz Cuma günü doların rekor kırarak 2 lira seviyesini görmesinin ardından gözler pazartesi günü piyasaların nasıl açılacağında...

Dolardaki aşırı yükselişin ardından Merkez Bankasının 350 milyon dolarlık satım ihalesiyle dolar fiyatı 1 lira 99 kuruşa gerilemişti. Ancak Doların ateşi henüz sönmedi. Amerika Merkez bankası FED'in eylül ayında 85 milyar dolarlık tahvil alımında kademeli olarak yüzde 20 azaltmaya gidecek olması gelişmekte olan ülkelerin ekonomisinde dalgalanmalara sebep oluyor.

Türkiye'de doların yükselişiyle birlikte petrol fiyatlarının da artması cari açığın dengesini bozuyor.  Sadece Türkiye değil, Brezilya ve Hindistan merkez bankaları da doların olağan dışı bu yükselişi için ek önlemler almaya hazırlanıyor.

Güncel Altın Fiyatları için tıklayınız 

Güncel Döviz kurları için tıklayınız

Uzmanlar dolardaki bu çıkışın kısa vadeli olduğunu ve Eylül ayından sonra kademeli olarak 1.87-1,90 aralığına çekilebileceğini öngörüyor. Bu da dolardaki yükselişin yeni bir küresel krizi tetiklemeyeceği şeklinde değerlendiriliyor.

Harun Kahraman / SAMANYOLUHABER.COM

<< Önceki Haber 2 lirayı bulan dolarla ilgili çarpıcı tespit! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER