Altın fiyatları için müthiş tahmin!

Altın fiyatlarının yükseleceğini iddia etti ve rakam verdi.

Altın fiyatları için müthiş tahmin!

Karakaş Atlantis Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Karakaş ise altın fiyatlarıyla ilgili karışıklığın devam ettiğini belirterek, bir önceki hafta altına ciddi manada talep geldiğini anımsattı. Fiyatlardaki artışın talepte bir miktar rahatlamaya yol açtığını dile getiren Karakaş, "Eğer ons fiyatı aşağı  doğru inmezse haftaya bu durum stabil hale gelecektir" dedi.
         
Piyasalarda altın fiyatlarının bir miktar daha geri çekilebileceği sinyalinin hala geçerli olduğuna katıldığını söyleyen Karakaş, "Evet bu doğru olabilir fakat cuma günü Amerika'dan gelen büyüme verisi beklentilerin altında kaldı. Bu da şu an için altının TL veya dolar bazında düşüşünü gölgelemiş oldu. Altın yatırımcısında panik olmamalı. Altın en güvenilir yatırım aracı. Böyle olmaya da devam edecek" değerlendirmesini yaptı.
                  
Küresel ekonomideki olumsuz tabloyu örnek vererek Altın Fiyatlarının yükseleceğini savunan Karakaş, "Amerika'da veya Avrupa'da ekonomik düzelme verilerinin hemen birkaç ay içinde iyi tablolar sunması sadece kısa metrajlı açık hava filminden ibaret olur. Düşünün, Amerika'da işsizlik oranı hemen 3,5 ayda nasıl düşer? Bu kadar borçlu ekonomiler hemen nasıl olur da düzelir? En büyük örneğini cuma günü yaşadık, büyüme rakamları beklentinin altında kaldı" ifadelerini kullandı.

         
Dünya genelinde arz talepten ziyade türev piyasaların etkin bir rol üstlendiğini vurgulayan Karakaş, şunları kaydetti:
        
"Artık dünyada sarı madene gerçek arz-talep değil, "futures opsiyon" piyasaları ve kaldıraçlı alım satım borsa işlemleri hükmediyor. Burada dikkat edilecek olan ekonomik verilerdir. Dünyada bir toparlanma ve bir ekonomik düzelme devamlılığı söz konusu olursa evet altın yavaş yavaş hakimiyetini borsalara ve dolara devredecektir. Fakat bana göre borsalarda fiyatlar pek düşük sayılmaz."
         
Önümüzdeki yıla ilişkin altın fiyatları tahminini de paylaşan Karakaş, "Bana göre belki bir ufak düşüş yaşanabilir sarı madende fakat uzun vadeli altın fiyatını soracak olursanız 2014 mayıs ons fiyatını 2.000 ile 2.100 dolar/ons fiyatı arası bekliyorum" dedi.

AA
<< Önceki Haber Altın fiyatları için müthiş tahmin! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER