Büyükşehir Belediye Başkanı Güzelbey, deneyimlerini paylaştı

Büyükşehir Belediye Başkanı Güzelbey, deneyimlerini paylaştı -Güzelbey: "İnsanlar değişime ilk önce tepki gösteriyorlar, ama insan doğru bildiği yoldan şaşmadan hedefine yürümelidir"


GAZİANTEP (A.A) - Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, insanların ilk önce değişime tepki gösterdiğini, ama insanın doğru bildiği yoldan şaşmadan hedefine yürümesi gerektiğini belirtti.
     Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Güzelbey, Türkiye Öğrenci Konseyince yürütülen Yarının Liderleri Projesinin Hasan Kalyoncu Üniversitesinde (HKÜ) üyesi olan öğrencilerle Batalhöyükte bir araya geldi.
     Öğrencilere Gaziantepte son 9 yılda yaşanan değişimi anlatan sunum izlettiren Güzelbey, asıl başarının takım ruhundan ve gençlerin önünü açmaktan geçtiğini kaydetti.
     Türkiyenin en genç genel sekreteri ile başkan vekilinin Gaziantep Büyükşehir Belediyesinde görev yaptığını anımsatan Güzelbey, klasik belediyecilik ve yöneticilik anlayışına farklı bir bakış açısı getirdiklerini vurguladı.
     Gençlere tavsiyelerde bulunan Güzelbey, "İnsanlar değişime ilk önce çok tepki gösteriyorlar, ama insan doğru bildiği yoldan şaşmadan hedefine yürümelidir. Çünkü ilerleyen zamanlarda bu tepkiler desteğe çevrilecek" ifadelerini kullandı.
     Türkiye genelinde 800 öğrencinin yer aldığı proje kapsamında HKÜden seçilen 15 öğrenciye proje koordinatörü ve HKÜ Öğrenci Konseyi Başkan Yardımcısı Necmeddin Tayyip Karaoğlu liderlik yaptı.
     Karaoğlu da projenin, ilerleyen süreçte ülke yönetiminde gençlerin söz sahibi olmasını amaçlayan bir çalışma olduğunu aktardı. Karaoğlu, Türkiye genelindeki 800 öğrencinin, başarı kriterlerine göre 50ye düşürüleceğini belirtti.
     Programa, AK Parti Gaziantep Milletvekili Halil Mazıcıoğlu, Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Selami Yetkinşekerci ve AK Parti Gaziantep Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Dinçoğlu da katıldı.
    
     -Pendik Belediyesinden Gaziantepe ziyaret-
    
     Bu arada İstanbulun Pendik Belediyesi Meclis üyelerini ağırlayan Güzelbey, Zeugma Mozaik Müzesi Kültür ve Kongre Salonunda sinevizyon eşliğinde, değişen ve gelişen Gaziantepi anlattı.
     Kentte sanayileşmenin 1980li yıllarında başladığına dikkati çeken Güzelbey, her geçen gün nüfus oranı artan şehirde, ister istemez bir takım sorunlarında yaşandığını dile getirdi.
     Önemli projelere imza attıklarını ifade eden Güzelbey, sanayi ve ticaret kenti Gaziantepin daha modern bir kent olması için çalışmalar yaptıklarını vurguladı.
     Kentte, 2004 yılında kampanya başlatarak tarihi dokuların envanterini çıkardıklarını vurgulayan Güzelbey, şunları kaydetti:
     "Gaziantep sanayi alanında çok iyi ama turizmden hak ettiği payı almıyordu. Biz de bu açıdan tarihi dokuları tek tek bulup restorasyonunu yaptık ve turizme kazandırdık. Müzeler, bilim merkezi, harikalar diyarı, su sporları, tarihi Antep evleri ve bakırcılar çarşısı gibi pek çok mekanlar ile turizm pastasında pay almaya başladık. Bu da Gaziantepin son dönemlerde nasıl geliştiğini gözler önüne serdi."
     Projeleri ve restorasyonları yaparken Avrupa Birliği (AB) fonlarını kullandıklarını belirten Güzelbey, bu açıdan belediyenin kaynaklarını iyi kullandığını aktardı.
     Sunumun ardında Pendik Belediye Başkan Yardımcısı Cevat Yaman, Güzelbeye Pendik yapımı vazo ve tabak hediye etti.
    
     Muhabir: Zerin Özdilek / Veli Gürgah
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber Büyükşehir Belediye Başkanı Güzelbey, deneyimlerini... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER