BEDAŞ'tan elektrik tarifeleriyle ilgili açıklama

Samanyoluhaber.com'da bir gazete kaynak olarak gösterilerek alıntılanan, 'Vatandaşı çok yakından ilgilendiren haber' başlıklı haber üzerine BEDAŞ'tan tarafımıza bir açıklama metni gönderilmiştir.

BEDAŞ'tan elektrik tarifeleriyle ilgili açıklama

BEDAŞ'tan gelen açıklama metni:

9 Eylül tarihlerinde gazetenizin internet sitesinde yer alan “BEDAŞ tarife değişikliği yaptı, faturalar ikiye katlandı’’başlıklı haberinizde yer alan konuyla ilgili bilgi vermek isteriz.

Bilindiği gibi özelleştirme ihalesini takiben Özelleştirme Yüksek Kurulu’nun 7 Mart 2013 tarih ve 2013/20 sayılı kararı ile Boğaziçi Elektrik Dağıtım ve Perakende Satış A.Ş.’nin daha önce TEDAŞ’a ait bulunan % 100 oranındaki hissesinin Cengiz-Limak-Kolin Ortak Girişim Grubu’na satılmasına karar verilmiştir. 28 Mayıs 2013 tarihinde de “Hisse Satış Sözleşmesi” imzalanarak Şirketimizin özelleştirme süreci tamamlanmıştır.

Tüm dağıtım şirketleri, serbest rekabetin korunması amacıyla Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun (EPDK) 12 Eylül 2012 tarih ve 4019 sayılı kararı çerçevesinde dağıtım ve perakende satış faaliyetlerini birbirinden ayırmak zorundadır. Bu kapsamda alt yapı, şebeke işleyişi gibi dağıtım faaliyetine ilişkin konular Boğaziçi Elektrik Dağıtım A.Ş tarafından yürütülürken, elektriğin nihai kullanıcıya ulaştırılması, faturalama gibi işlemler de Boğaziçi Elektrik Perakende Satış A.Ş.’nin sorumluluk alanına girmiştir. Bu bütün dağıtım bölgeleri için geçerli olan yasal bir düzenlemedir.


Elektrik Piyasası Perakende Satış Tarifeleri yani elektrik fiyatları, EPDK tarafından belirlenmektedir. Elektrik satış şirketlerinin enerji fiyatları ile ilgili bir tasarrufları ya da fiyat artırma olanakları yoktur. Özelleştirme öncesi ve sonrasında fiyatlara ve hesaplamalara ilişkin herhangi bir değişiklik meydana gelmemiştir. Bu kapsamda üretici maliyetlerindeki artışın dağıtım şirketleri tarafından çeşitli kalemler adı altında tüketiciye yansıtılması söz konusu değildir. 
 
Bugünkü yazınızın konusu tarifelerle ilgili olarak da tüketicilerimizi aydınlatmak isteriz.  Elektrik tüketiminde konutlar için iki tarife seçeneği mevcuttur. Bunlardan birincisi "Tek Zamanlı Tarife" diğeri ise "Çok Zamanlı Tarife" olarak isimlendirilmektedir.

Tek Zamanlı Tarife, seçeneğinde aboneler, tüketilen elektriğin bedelini zaman ayrımı olmaksızın tek fiyat üzerinden öder. Yani elektrik tüketimi gündüz, puant, gece olarak tariflendirilmez. Toplam tüketim, tek tarife birim fiyatı üzerinden hesaplanır. Uygulamada, Mekanik Sayaç (Eski sayaçlar ya da başka bir ifadeyle elektronik olmayan sayaçlar) diye adlandırılan sayaç kullanıcıları ile tarifesini Tek Zamanlı Tarife olarak seçen Elektronik Sayaç (Akıllı sayaçlar) kullanıcıları bu tarifeden faydalanır. Çok Zamanlı Tarife’de ise tüketilen elektriğin bedeli “gündüz-puant-gece” olmak üzere, üç zaman dilimi içerisinde, üç farklı tarife fiyatı üzerinden ödenir. Toplam tüketim miktarı yerine bu üç zaman diliminde oluşan tüketimler üzerinden hesaplamalar yapılır. Uygulamada Elektronik Sayaç (Akıllı sayaçlar) diye adlandırılan sayaç kullanıcıları ile tarifesini Çok Zamanlı Tarife olarak seçen Elektronik Sayaç kullanıcıları bu tarifeden faydalanabilir.

Abonelerimizin öncelikle sayaçlarının türünü belirlemeleri, Elektronik Sayaç’a geçmek istiyorlarsa bunu işletmelerimize bildirmeleri gerekmektedir. Değişim sağlandıktan sonra ise tüketim zaman ağırlığına uygun tarifenin belirlenmesi, tüketim alışkanlığına göre Tek ya da Çok Zamanlı Tarifelerden birinin belirlenerek Perakende Satış Sözleşmesi’nin buna göre değiştirilmesi yine işletmelerimize başvurularak sağlanmalıdır. 

Özetle Şirketimizin, abonelerimizle yapılmış sözleşmelerin dışında resen bir tarife değişikliğine gitmesi söz konusu değildir. Tarifeler, tüketicilerimizin sayaçlarına ve sözleşmelerinde belirledikleri seçeneklere göre uygulanmaktadır.
 
Öte yandan, Boğaziçi Elektrik’in Şirketimize devrinden itibaren başta insan kaynağı olmak üzere tüm varlıklarının ülkemize ve enerji sektörüne kazandırılması amacıyla yoğun bir çalışma süreci içerisine girilmiştir. Bir yandan her aşaması uzmanlık gerektiren faaliyetlerimizi yürütecek insan kaynağını Şirketimize katarken, bir yandan da kurumsallaşma ve hizmet kalitesini yükseltmeye çalışıyoruz. Müşterilerimizin, hiç arzu etmememize rağmen karşılaşabilecekleri olumsuzluklardan büyük üzüntü duyduğumuzu belirtir, açıklamalarımızın kamuoyu ile paylaşılması konusunda değerli yardımlarınızı rica ederiz.

Saygılarımızla,

Ayten Bostancı
Boğaziçi Elektrik
Kurumsal İletişim Yönetmeni

<< Önceki Haber BEDAŞ'tan elektrik tarifeleriyle ilgili açıklama Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER