Çözüm süreci yatırımı 5 bin kat artırdı

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, çözüm sürecinin Doğu ve Güney Doğu'ya olan yatırımı 5 bin kat artırdığını söyledi

Çözüm süreci yatırımı 5 bin kat artırdı

Çağlayan, "Bingöl'den alınan teşvik belgeleri için ön görülen sabit yatırım tutarı, geçen yılın aynı dönemine göre 5 bin kat arttı. Bingöl için 1,1 milyarlık yatırım ön görülüyor." dedi.

Beninli bakanlar ile dün bir araya geldiği toplantı sonrası çözüm sürecine ilişkin değerlendirme yapan Ekonomi Bakanı Çağlayan, çözüm süreci için hükümetin kararlılığı ile  kamuoyu desteğinin her geçen gün arttığını ifade etti. Çağlayan, sürecin önemli gelişmelere vesile olacağına işaret ederek,  kamuoyu desteğinin yüzde 58'den yüzde 75'in üzerine yükseldiğini dile getirdi. Yatırım teşvik belgelerinde, çözüm sürecine olan desteği gördüklerini kaydeden Çağlayan, şunları söyledi:

"Bilhassa Doğu ve Güneydoğu'ya tarihimizin en yüksek teşvikleri veriliyor şu anda. En yüksek, yatırım, en yüksek istihdamlar ön görülüyor. Bu yılın ilk 3 ayı ile geçen yılın ilk 3 ayı mukayese edildiğinde Bingöl'den alınan teşvik belgeleri için ön görülen sabit yatırım tutarı, geçen yılın aynı dönemine göre 5 bin kat arttı. Bingöl için 1,1 milyarlık yatırım ön görülüyor, Bingöl'de bu Siirt, Diyarbakır ve Şanlıurfa ve diğer bölge şehirlerinin hepsi için geçerli. Çözüm sürecinin getirdiği yatırım yapılabilir ortamının testidir, bu."

CİHAN

<< Önceki Haber Çözüm süreci yatırımı 5 bin kat artırdı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER