Emniyet binası inşaatı çürümeye terkedildi

Çankırı Emniyet Müdürlüğü binası inşaatı ortada kaldı.

Emniyet binası inşaatı çürümeye terkedildi

Tüm polis birimlerini aynı çatı altında toplaması amacıyla 2011 yılında temeli atılan ve bu yıl açılması planlanan Çankırı Emniyet Müdürlüğü binası inşaatı ortada kaldı. İhaleyi alan firmanın, yükümlülüğünü yerine getirmediği nedeniyle sözleşmenin feshedildiği iddia edilen inşaat çürümeye terk edildi.

2011 yılının ortalarında Ankara yolu üzerinde temeli atılan, engelli rampası, engelli asansörü, 11 bin 543 metrekarelik kapalı alanı, kütüphanesi, toplantı salonu, eğitim sınıfı, 186 kişilik çok amaçlı salonu ve 60 araçlık otoparkı ile hizmet vermesi planlanan inşaatın kabası tamamlandı. Kapı, pencere gibi ince işlerin yanı sıra yol ve kaldırımın da yapılmadığı inşaat için alınan malzemeler ise yağmurdan zarar görerek kullanılmaz hale geldi.

Öte yandan emniyet binasının tamamlanamaması bölge halkını rahatsız etti. Vatandaşlar, 2011 yılında yapımına inşaatın bir türlü tamamlanamamasına tepki gösterdi. İnşaatın durmasına bir anlam veremediklerini belirten vatandaşlar; "Bu işin yarım kalmasına neden olanların mutlaka cezalandırılması gerekiyor. Devletimiz buraya ödenek ayırmış, bir bina inşa ediyor ama bu işin takibi yeterince yapılmıyor mu? İşin içinde başka konular mı var bilemiyoruz. Seneye inşallah biter" şeklinde konuştu.

İhaleyi alan firmamın yükümlülüğünü yerine getirmediği ve bu nedenle yarım kaldığı iddia edilen emniyet binası inşaatının ‘ölü yatırıma’ dönüşmesinden endişe ediliyor. Valilik tarafından hizmet binasının ikmal şeklinde yeniden yapımının 03.06.2014 tarihinde ihale edildiği Vali Vahdettin Özcan tarafından belirtilmişti.

CİHAN
<< Önceki Haber Emniyet binası inşaatı çürümeye terkedildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER