Fitch Türkiye'nin notunu açıkladı

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch bu sabah yayınladığı raporda Türkiye için notunu BBB- olarak teyit ederken, siyasi risklere vurgu yaptı.

Fitch Türkiye'nin notunu açıkladı

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye’nin kredi notunu BBB- olarak teyit etti ve görünümü durağan olarak belirledi. Sermaye girişlerinde keskin ve uzun süreli girişler ekonomiyi tehdit eder dedi.

Fitch, Türkiye ekonomisinde yüksek oynaklıklar gördüğünü, Cumhurbaşkanlığı ve genel seçim öncesi siyasi tansiyonun ekonomiyi gölgeleyebileceğini, siyasi volatilitenin kredi notunu aşağı yönde baskılayabileceğini söyledi.

Türkiye’nin en önemli sorunlarından biri olan cari açıkta ise iyileşme beklendiğini, 2014’te Cari Açık/GSYH oranının yüzde 6 ve 2015’te ise bu oranın yüzde 5 olmasını beklediklerini açıkladı.

Fitch, Türkiye için 2014 büyüme beklentisini yüzde 3,2’den yüzde 2,5’a; 2015 beklentisini de yüzde 3,8’den yüzde 3,2’ye çektiğini duyurdu.

Cari açıkta kalıcı düşüş, sermaye-döviz girişlerinde artış notu olumlu yönde etkileyecektir, dedi. Daha düşük ve istikrarlı enflasyon ise tasarrufların artmasını olumlu yönde etkileyeceği için nota pozitif etki edecektir diye ekledi. Türkiye’nin dış şoklara dayanıklılığı hafife alınmamalı yorumunda bulundu. 

Bankacılık sektörüne de değinen Fitch, Türkiye’nin notunun bankacılık sektöründen de destek aldığını söyledi. 

Türkiye’nin makro politikalarının iyileştiğini ancak makroekonomik politika öngörülebilirliğinin benzer piyasalara göre zayıf olduğunu vurguladı.
<< Önceki Haber Fitch Türkiye'nin notunu açıkladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER