'IMF'ye borç bitti' haberini alınca...

İşadamı, IMF'ye borç bitti haberini alınca, masasında duran gazeteyi zevkten yırttı.

'IMF'ye borç bitti' haberini alınca...

Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Konukoğlu, Türkiye'nin Uluslararası Para Fonu'na (IMF) borcunu bitirdiği haberini alınca, masasında duran gazeteyi zevkten yırttığını söyledi. Konukoğlu, iş adamının borcunu ödedikten sonra senedi yırttığında büyük bir zevk aldığını belirterek, "İş adamlarımız bilir. Borcunu ödersin, sonra senedini alıp yırtarsın. Bunun zevki hiçbir şeyde yok. IMF’ye borç bitince Türkiye’nin senedi bende olmadığı için masamda duran gazeteyi yırtarak o zevki almaya çalıştım. Artık Türkiye dünyada söz sahibi olmaya başladı.” ifadelerini kullandı. 

Anadolu Girişimci İşadamları Derneği’nin geleneksel olarak düzenlediği 'Ufku Zorlayanlar Programı'nın bu ayki konuğu Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu oldu.

İşadamlarına hitap eden Konukoğlu, zekâtın önemi üzerinde durdu. Zekâtı verilmeyen malın bereketinin de olmayacağını ifade eden Konukoğlu, zekâtı pastanın kabartma tozu olarak yorumladı. Kabartma tozu olmadan pastanın kabarmayacağını söyleyen Konukoğlu, "Bin 500 öğrenciye burs veriyoruz. 100 bin kişiye gıda yardımı yapıyoruz. 20’den fazla okul, 9 cami yaptırdık. 10. caminin temelini ise önümüzdeki günlerde atacağız. Siz zekât verdikçe malınız bereketlenir, kabardıkça kabarır.” diye konuştu. 

Hayır işlerinde aslında ahirete EFT yaptıklarını belirten Konukoğlu, “EFT yaparken parayı görmüyorsunuz ama istediğiniz yere gittiğini biliyorsunuz. Biz de öbür tarafa EFT yapıyoruz. Gönderdiklerimizi görmüyoruz ama oraya gittiğini biliyoruz.” dedi 

<< Önceki Haber 'IMF'ye borç bitti' haberini alınca... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER