Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a cevap: Memnun oldum

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Samanyolu Haber TV'ye özel açıklamalar yaptı.

Kılıçdaroğlu Samanyolu Haber'e konuştu

  • '51 kişinin katili Erdoğan'dır' sözümün arkasındayım.
  • Uludere'de talimatı kimin verdiğini öğrenecekler.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Samanyolu Haber Televizyonu'nun sorularını cevaplandırdı. Son günlerin tartışma konusu olan "Reyhanlı'da ölen 51 kişinin katili Erdoğan'dır" sözünün arkasında olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, Avrupa'da sarf ettiği cümleleri tekrarladı.

"Esed'le Erdoğan arasında büyük bir benzerlik olduğunu, ikisinin de baskıcı olduğunu, ikisinin de kendi insanlarını öldürdüğünü söyledim. Çünkü Uludere'de 34 yurttaşımız katledildi. Giden kim? Türk Hava Kuvvetleri'ne ait uçaklar. Yani başka ülkenin uçakları değil. Demek ki talimatı veren hükümet. Allah aşkına 34 yurttaşını öldüren, katleden siyasi iktidara ne dersiniz siz? Aynı şekilde Reyhanlı'da 51 kişi hayatını kaybetti. Kim bunun sorumlusu, ben bunun sorusunu sormayacak mıyım?


Reyhanlı saldırısında zafiyet olduğunu belirten CHP lideri, Başbakan'ın kendisine dava açacak olmasından dolayı mutlu olduğunu söyledi. "Böylece biz büyük bir ihtimalle Uludere olayını açıklamış olacağız" diyen Kılıçdaroğlu, "yani kamuoyu Uludere'nin talimatını kimin verdiğini öğrenmiş olacak" ifadelerini kullandı. 

Başbakan Erdoğan'ın ABD ziyaretini de değerlendiren Kılıçdaroğlu, Suriye konusunda 180 derecelik değişiklik olduğunu öne sürdü. CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Sayın Başbakan ABD'ye gitmeden önce gazete manşetlerine bakalım, daha sonraki manşetlere bakalım. Oraya ne için gitti? Esed bir an önce gitsin, ABD müdahale etsin. Ne oldu, tam tersi bir tablo ortaya çıktı. Demek ki orada kendisine dizayn yapıldı. Sonuçta şu gidilen amaçla dönülen amaç arasında 180 derece fark var" şeklinde konuştu.


YAKUP SAĞLAM - SAMANYOLU HABER
<< Önceki Haber Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a cevap: Memnun oldum Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER