Kabin memurları grev istemiyor

Hava Yolları Kabin Memurları Derneği (TASSA), Hava İş tarafından alınan grevin uygulanmasını istemediklerini açıkladı.

Kabin memurları grev istemiyor

TASSA'dan yapılan açıklamada, "Meslektaşlarımızın aramıza dönememesine üzülüyoruz. Uçuş emniyeti için tüm kabin ekiplerinin uluslararası standartlara uygun olarak görev yapabilmelerini arzuluyoruz.  Uzun menzilli uçuşlardaki dinlenme sürelerinde iyileştirme gerektiğini düşünüyoruz. Uygun oranda bir zammın hakkımız olduğunu düşünüyoruz. Grev kararı uygulanarak üyelerimizin seçim yapmak zorunda bırakılmasını istemiyoruz." ifadelerine yer verildi..

"İşlerini büyük bir özveri ile yapan üyelerimizin kabin içindeki uluslararası başarısı ile büyümesine ivme kazandırdığı Türk Hava Yolları'ndaki mevcut sıkıntılı süreç derneğimiz ve üyelerimiz tarafından kaygı ile izlenmektedir." denilen açıklamada, "
Uçuş emniyeti, bir ekip olarak herkesin, tüm unsurların birlikte çalışmasını gerektirir. Biz bu ortamı yitirmek üzereyiz. Çalışanların gruplara, kamplara bölünmesi karşılıklı güveni ve emniyeti yok etmektedir." görüşü dile getirildi. 

Açıklamada, "Hafta sonu sonrası tarafların yeniden masaya oturmaları hepimizde bir umut yaratmışken, görüşmenin olumsuz sonuçlandığının açıklanması sürecin başından bu yana sorunun konuşularak, masada çözülmesi gerekliliğinin altını çizen Yönetim Kurulumuzun şevkini kırmayacaktır. Son dakikaya kadar uzlaşmanın sağlanabilmesi için çabasını sürdürme kararlılığındaki Yönetim Kurulumuz uyuşmazlığın, hiçbir üyemizin zarar görmeyeceği şekilde greve başvurulmadan sonuçlanması arzusundadır. Kalan 24 saatin her türlü uyuşmazlığı çözmeye yetecek bir süre olması umuduyla" denildi.

CİHAN

<< Önceki Haber Kabin memurları grev istemiyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER