Kıyma alırken buna çok dikkat edin!

Ramazan öncesi kırmızı et fiyatlarındaki çelişki tüketicinin kafasını karıştırdı.

Kıyma alırken buna çok dikkat edin!

1 kilogram az yağlı köftelik kıymanın fiyatı 17.75 TL ile 32 TL arasında değişiyor. 1 kilogram kıyma en ucuz Et ve Süt Kurumu (ESK) mağazalarında, en pahalı ise Ankara’da satılıyor.

Ramazan ayı öncesi kırmızı et fiyatları tüketicilerin de kafasını karıştırdı. Sektör temsilcileri az yağlı köftelik kıymanın fiyatının en az 26 lira olması gerektiğini belirtirken, bu fiyatın altındaki ürünlerde tüketicilerin dikkat etmesi gerektiğini söyledi. Az yağlı 1 kilogram köftelik kıyma 17.75 ile 32 lira arasında değişen fiyatlara satılıyor. En ucuz ürünü Et ve Süt Kurumu (ESK) mağazaları satarken, en pahalı kıyma ise Ankara’da. Sektör temsilcileri ramazan öncesi hem tüketiciyi hem de satış noktalarını uyarıyor.

EN UCUZ BAYRAMPAŞA’DA

Hürriyet'te yer alan habere göre; ESK indirimli et satışları dün başladı. Yeni düzenlemeyle kıymanın kilogramı yüzde 4 indirimle 17.75 lira, kuşbaşının kilogramı ise yüzde 2.2 indirimle 22.50 liradan satışa sunuldu. Ancak ESK’nın dışında birçok kasapta farklı fiyat uygulamalarıyla karşılaşan tüketicinin de kafası karıştı. İstanbul’da kıymanın kilosu ilçeler bazında çok ciddi farklılıklar gösteriyor. Kadıköy, Beşiktaş, Üsküdar’da 1 kilogram kıymanın fiyatı 30 liradan satılırken, Bayrampaşa’da 24 lira, Bağcılar ve Zeytinburnu’nda 27 liraya düşüyor. Ankara’daki 1 kilogram kıyma fiyatı ise 28 lira ile 32 lira arasında değişiyor. Kayseri’de ortalama 22 lira olan kıyma, Diyarbakır’da 26 lirayı buluyor. 

PAKET KIYMAYA DİKKAT

Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı Fazlı Yalçındağ da fiyatlarda yüzde 10’luk bir artış olduğunu ifade etti. Fiyatlardaki artışlara rağmen bir çok yerde paketlenmiş ve 26 liranın altında kıyma satıldığını anlatan Yalçındağ, “Karkas et fiyatlarından yola çıkarak, işletme maliyeti, KDV oranıyla 1 kilogram kıymanın fiyatı ortalama 26 lirayı buluyor. Ancak bir çok yerde paketlenmiş kıyma satılıyor. Bunlar normal fiyatların altında. Tüketicinin bu tür durumlarda uyanık davranması gerekiyor. Bu etlere dikkat edilmeli” dedi.


<< Önceki Haber Kıyma alırken buna çok dikkat edin! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER