Koza Altın madeni işçileri Valiliğe yürüdü

Gümüşhane’nin Demirkaynak köyündeki Koza Altın İşletmeleri'nde çalışan ve madende faaliyetlerin durması nedeniyle işsiz kalan işçiler valiliğe yürüdü.

Koza Altın madeni işçileri Valiliğe yürüdü

Dün Cuma namazının ardından Zafer Meydanı'nda toplanan yaklaşık 100 işçi, Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz'la görüşmek için Hükümet Konağı'na çıkmak istedi. İşçilerin valiliğe çıkmalarına izin verilmedi. Çevik Kuvvet tarafından Hükümet Konağı önünde durdurulan işçiler ikna edilerek tekrar Zafer Meydanı'na indirildi. Burada işçilerden seçilen 4 temsilci İl Emniyet Müdürü Orhan Kar ile görüştü.

Aslan Kalyoncu, Savaş Okçu, Cengiz Demirci ve Şakir Kaban’dan oluşan işçi temsilcileri 7 aydır yaklaşık 700 işçinin işsiz olduğunu belirterek, “Yedi aydır bekliyoruz. Biz devlete karşı gelmiyoruz. Devlet haini de çıkmaz bizden. Yedi aylık süre içerisinde herhangi bir sonuç alamadık. Eğer şirket yanlış yapıyorsa ceza yazsınlar, 600-700 kişiyi mağdur etmesinler. Yedi aydır bu kadar insan mağdur oldu” ifadelerini kullandı.

VALİ İMZALAMIYOR, MADEN AÇILMIYOR

Valilik önünde bir süre bekleyen işçiler, ‘Bizim işyerimiz 7 ay önce kapatıldı. Duyumlarımıza göre işyerinin tekrar hizmetine devam etmesi için patlayıcı madde ruhsatıyla ilgili yazı yetkililere gelmiş. Emniyet, valiliğe göndermiş. Vali bey imzalamıyormuş. Vali beyle görüşmek istiyoruz. Bize muhatap almıyor. Biz işçiyiz, bizim derdimiz ekmek parası. 7-8 ay bize 800 lira işsizlik parası verdiler. İnşaatlarda çalışmasak acımızdan öleceğiz. Biz işçi insanlarız. Buraya 5-6 kez geldik. Vali randevuya çağıracak dediler. Bizi muhatap alan yok. Cumhurbaşkanımızın ağzına bakarak 3 çocuk yaptık. Gümüşhane milletvekileri bize söz verdi. Bu insanlara eylem yapmayın, size iş vereceğiz diye söz verdiler. Bizi kandırdılar. Gümüşhane’de başka madenden başka iş sahası yok. Bir yanlış varsa istifa ederiz." şeklinde konuştu.


İşçiler daha sonra Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası’nın kapısını çaldı. İşçiler burada derdini Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay’a anlattı. Burada konuşan işçiler, ‘Bizler Koza’da çalışırken en ufak bir sıkıntı aşamadık. İş güvenliğimiz had safhadaydı. Hatta arkadaşlarımızla kendi aramızda konuşurken ailelerimize şunu söylemeye karar vermiştik ‘Eğer başımıza bir iş gelirse bundan dolayı Koza’ya dava açmayın. Çünkü Koza iş sağlığı ve iş kazaları noktasında alınabilecek tüm önlemleri alıyor. Burada yaşanabilecek bir kaza bizim ihmalimizdendir.’ 
Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Akçay, madenin kapatılmasıyla işsiz kalan işçilere ‘Mağdur olduğunuz doğrudur. Mağduriyetinizin giderilmesi için iş taleplerinizi ilgililere iletip elimizden geleni yapacağız." diye ifade etti. 

 
<< Önceki Haber Koza Altın madeni işçileri Valiliğe yürüdü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER