MHP Milletvekili Yeniçeri'den DEİK'le ilgili çarpıcı soru

MHP Ankara Milletvekili Prof. Dr. Özcan Yeniçeri, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi'ye DEİK'in durumu hakkında bir soru önergesi verdi.

MHP Milletvekili Yeniçeri'den DEİK'le ilgili çarpıcı soru

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu'nun (DEİK) durumu hakkında TBMM Başkanlığı'na soru önergesi verdi.
Yeniçeri, DEİK'in Ekonomi Bakanlığı'na bağlanma gerekçelerini sorguladı. Düzenleme ile ilgili olarak kamuoyunun, ilgililerin ve basının bilgilendirilmediğine dikkat çeken Yeniçeri, "DEİK'in hangi çalışmaları yetersiz görülmüştür ki kamulaştırmaya gidilmiştir?" dedi.

'DEİK, TUSKON'A ALTERNATİF OLARAK MI KULLANILACAK?'

Yeniçeri'nin, "DEİK'in, TUSKON'un güçlü olduğu başta Afrika pazarı olmak üzere TUSKON'a alternatif ve rakip olması amacıyla kullanılacağı iddiası gerçeği yansıtmakta mıdır?" sorusu dikkat çekti. Yeniçeri, Bakan Zeybekci'ye şu soruları yöneltti: 
* Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'ne (TOBB) bağlı Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu'nun (DEİK) Ekonomi Bakanlığı'na bağlanma gerekçeleri nelerdir? Bu karar kim ve kimler tarafından, hangi tarihte verilmiştir?  * Bu süreçte DEİK ve DEİK'in bağlı olduğu TOBB ile herhangi bir görüş alışverişinde bulunulmuş mudur? Bulunulduysa, hangi tarihlerde kimler ile bulunulmuştur? Bu görüşmeler sırasında ilgili kurumlar hangi görüşleri beyan etmişlerdir? Bulunulmadı ise neden bulunulmamıştır? * DEİK yönetim yapısı nasıl olacaktır?
*DEİK yönetimindeki özel sektör temsilcileri ne olacaktır?
* 2023 hedeflerine giderken daha profesyonelce çalışması için DEİK'in kamulaştırılacağı açıklamasından hareketle 2023 hedefleri açıklandığında neden DEİK ile ilgili böyle bir hedef belirtilmemiştir?
* DEİK'in hangi çalışmaları yetersiz görülmüştür ki kamulaştırmaya gidilmiştir?
* DEİK'in kullandığı TOBB'a ait taşınmazların durumu ne olacaktır? Bunlar Ekonomi Bakanlığı'na mı geçecektir yoksa TOBB'a mı bırakılacaktır?
* DEİK’in Ekonomi Bakanlığı’na bağlanma gerekçeleri hakkında kamuoyu ve ilgililer neden bilgilendirilmemiştir? DEİK ile ilgili yapılan bu değişiklik hakkında basının soruları neden yanıtsız bırakılmıştır? Anılan bu değişiklik ‘paralel yapı’ ile mücadele gibi siyasi bazı gerekçelere mi dayanmaktadır?
* DEİK'in, TUSKON'un güçlü olduğu başta Afrika pazarı olmak üzere TUSKON'a alternatif ve rakip olması amacıyla kullanılacağı iddiası gerçeği yansıtmakta mıdır?
<< Önceki Haber MHP Milletvekili Yeniçeri'den DEİK'le ilgili çarpıcı soru Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER