MHP'li Türkkan'dan çok sert 'bankaya el koyma' değerlendirmesi

MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Bank Asya'ya 'el koyma' çalışılmasına tepki gösterdi.

MHP'li Türkkan'dan çok sert 'bankaya el koyma' değerlendirmesi

MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Bank Asya'nın devlet eliyle kontrolünü ele geçirilme çalışılmasına tepki gösterdi. Batırma girişimlerinin Bank Asya ile sınırlı kalmayacağını belirten Türkkan, yapılan hukuksuzlukların 2001 krizinden daha büyük bir krize neden olacağını söyledi.

MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan Bugün televizyonunda Bank Asya'nın devlet eli ile kontrolünün ele geçirilmesi çalışılmasıyla ile ilgili konuştu.

Devletin batırmaya çalıştığı bir bankaya vatandaşın nasıl sahip çıktığını söyleyen Türkkan canlı yayında şunları söyledi;

"Bana bazıları 'cemaate yakınsın' diye suçladılar. Ben cemaate yakın değilim. Ülkücü hareketin içinde olan ve MHP'de siyaset yapan bir insanım. Ama ben mazluma yakın bir insanım. Haksızlığa kafa kaldıran bir insanım. Kimse beni yaftalamaya kalkmasın. Gezi olaylarının ilk günlerinde olayların masum olduğunu söylemiştim. O zaman da ‘sen solcu musun? Gezici misin?’ diyenler şimdi de ‘cemaatçi misin? diyorlar.

Sermaye şucu veya bucu diye ayırt edilmeye kalkarsa elimizde kalmaz. ‘MHP'li fırıncı, cemaatçi ayakkabıcı’ böyle bir şey olur mu? Bu ülke üçüncü dünya ülkesi mi? Bu kafa yapısıyla Afrika ülkesi bile olamayız.

Reel büyümeyi arzu ediyorsak ‘sen benim ayakkabımı kirlettin, ben de senin camına taş atacağım’ düşüncesiyle ülke yönetilmez. Bir grubu çökertme hırsıyla hareket edilmez. Bütün ülke zarar eder. Burada iktidar mensuplarına büyük iş düşüyor. Muhalefetteki arkadaşlar da aralarında bu konuyu gerçek şekliyle hükümete anlatsınlar. Bu ülkenin bu tavırlardan ne kadar zarar göreceğini bilmeliler.

Bu girişim böyle devam ederse Bank Asya ile sınırlı kalmayacak. Diğer bankaları da hedef haline getirecek. 10 bankanın ayakta kalması çok zor. 2001 krizindeki dış borcumuz ile bugünkü dış borç aynı değil. Borç 7’ye 8'e katlandı. Cari açığımız arttı. 2001'den daha büyük bir krize neden olur.

Felaketin aslı şudur. 10 yıldır bağırıyoruz üretim yapılmıyor. Üretime yönelik bir büyüme yok. Kocaeli’nde bir yılda 46 fabrika kapatıldı açılan yok. Türkiye'de üretim yapmak zahmetli oldu. Hükümet ithalata dönük büyüme politikası yürütüyor. Üretmeyen ülkenin durumunu görmek için Yunanistan'a bakmak lazım. Ülkede sosyal patlama oldu”
<< Önceki Haber MHP'li Türkkan'dan çok sert 'bankaya el koyma' değerlendirmesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER