Milyonlarca vatandaşın beklediği haber

Hurda araçta teşvik var mı? Yok mu? Hükümet kanadından gelen farklı bilgiler vatandaşın kafasını karıştırdı.

Milyonlarca vatandaşın beklediği haber

  • Maliye Bakanı 'gündemimizde yok' dedi, Sanayi Bakanı tarih verdi
  • Teşvikin 2014 ortasında hayata geçirileceğini açıklandı.

Hurda araç teşvikinde kafalar karışık. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek "gündemimizde yok" derken, Sanayi Bakanı Nihat Ergün tarih verdi. Teşvikin 2014 ortasında hayata geçirileceğini açıkladı. Hurda açıklaması ilk olarak Sanayi Bakanı Nihat Ergün'den geldi. Ergün çalışmalarda oldukça önemli bir yol kat edildiğini açıkladı. 

Eski araç sahipleri tam da emektar otomobilleriyle vedalaşmaya hazırlanırken Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten hayalleri suya düşüren bir açıklama geldi. Şimşek "Eski araçların trafikten çekilmesi ve yenileriyle değiştirilmesinin teşvik edilmesi gibi bir çalışma hiçbir zaman gündemimizde olmadı" diye konuştu. Vatandaş teşviki rafa kaldırmışken Bakan Ergün'den yeni bir açıklama geldi. Tarih veren Ergün, çalışmanın 2014 ortasında tamamlanacağını belirtti. 

Çalışmalarda önemli bir noktaya gelindiğinin altını çizen Sanayi Bakanı, hurdaların teslim alınması veya ödenmesinde herhangi bir problem olmadığını söyledi. Kredi mekanizmasının kurulması için çalışmalar da devam ediyor. 

Ekonomi kulislerine göre 20 yaş üstü 2 milyon civarında binek araç hurdaya çıkarılacak. Arabanın modeli yükseldikçe verilecek rakam da yükselecek. Her bir araca ortalama 5 bin lira verileceği konuşuluyor.
<< Önceki Haber Milyonlarca vatandaşın beklediği haber Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER