Türk işadamlarından Fas'a ekonomik fetih!

Türk işadamları, Fas gezisinde yaptıkları iş görüşmeri ve anlaşmalar ile büyük bir sektörel açılım yaptı.

Türk işadamlarından Fas'a ekonomik fetih!

Tuskon ve Marifed bünyesinde faaliyetlerini sürdüren İSİAD (İstanbul Sanayici ve İşadamları Derneği), İGED (İstanbul Genç İşadamlari Derneği) ve BUGİAD (Bursa Genç İşadamları Derneği) koordinasyonunda ,TUFİAD (TÜRKİYE FAS İŞADAMLARİ DERNEGİ ) ev sahipliğinde gerçekleşen Türkiye - Fas TEKSTİL Sektörü İş Forumuna 44 Türk işadamı katıldı. 

310 Faslı işadamıyla yapılan ikili iş görüşmelerinin neticesinde, yaklaşık 2000 iş görüşmesi ve 30 milyon dolarlık iş anlaşması gerçekleştirildi. 

MARİFED Tekstil Komitesi Başkanı Murat Gültekin yaptığı konuşmada, Fas'ın Türkiye için Afrika'ya giriş kapısı olduğunu belirterek 'TUFİAD vesilesiyle bu kapı Türk işadamlarına her zaman açık ' diyerek Türk iş adamlarını Fas'a davet etti. 

İSİAD Tekstil Komitesi Başkan Vekili Süleyman Ölçer ise konuşmasında, Fas'ın daralan tekstil pazarı için önemli bir ülke olduğunu belirterek, Fas'ta olmaktan dolayı memnuniyetini dile getirdi. 

TUFİAD Genel Sekreteri Gökmen Ertaş ise ‘’Fas'ın Türk işadamları için oldukça cazip bir pazar olduğunu belirterek, 'Biz TUFİAD olarak her zaman Türk işadamlarının yanındayız ve Türk işadamlarımızı Fas'a yatırıma bekliyoruz' diyerek sözlerini sonlandırdı.

Fas'ta bulunan Türk Okulları Koordinatörü Sayın İbrahim Aktaş, "Neredeyse 20 senedir Türk işadamlarının sponsorluğu ile Türk okullarımız Fas'ta mevcut. Fas'ta yeni okullar açarak, eğitim faaliyetlerinin niteliğini ve niceliğini arttırıyoruz. Bizim amacınız ortak değerlerimiz doğrultusunda Fas ve Türkiye arasındaki sevgi ve kardeşlik bağlarını güçlendirmek" dedi...

<< Önceki Haber Türk işadamlarından Fas'a ekonomik fetih! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER