Türkiye'yi sevindirecek bir ekonomi haberi daha

Moody's'in not artırımından sonra Japon kredi kuruluşu JCR de Türkiye'nin kredi notunu artırdı.

Türkiye'yi sevindirecek bir ekonomi haberi daha

Uluslararası Japon kredi derecelendirme  kuruluşu Japan Credit Rating Agency (JCR) Türkiye'nin kredi notunu "BB"den,  "BBB-"ye, "yatırım yapılabilir" ülke seviyesine yükseltti. Not görünümü ise  "durağan" olarak belirlendi.

JCR'dan yapılan yazılı açıklamada, Türkiye'nin küresel krizin  etkilerinden olumlu şekilde ayrışmayı başardığına işaret edilerek, Türkiye  net ihracatını artırırken, 2012'de işsizlik oranını azalttı ve büyüme  potansiyelini güçlendirdiğini gösterdi. Ülkenin milli gelir seviyesi gelişmekte  olan Asya ekonomilerinden büyük oldu. Türkiye'nin uluslararası konumu Avrupa,  Asya ve Ortadoğu'da giderek yükseliyor" değerlendirilmesine yer verildi.

Açıklamada, Türkiye'de halen bir miktar cari, enflasyon ve zayıf döviz  rezervi endişelerinin olduğu belirtilirken, "İnovatif önlemlerin alınması  sayesinde makroekonomik konularda gelişmeler kaydedildi. Finansal sistemde  kırılganlık yok" denildi.



Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Japan Credit Rating Agency'nin (JCR), Türkiye'nin uzun vadeli yabancı para birimi cinsinden kredi notunu iki basamak artırarak "BBB-"ye yükselttiğini belirterek, "Böylelikle ülke kredi notumuz, Fitch ve Moody's'in ardından JCR tarafından da "yatırım" seviyesine yükseltilmiştir" dedi.
<< Önceki Haber Türkiye'yi sevindirecek bir ekonomi haberi daha Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER