Yatırım uzmanından kazandıran tüyolar!

Piyasalar bu aralar sürprizlerle dolu. Dolar rekor üstüne rekor kırarken, Altın Fiyatları bir yükselişte, bir düşüşte.

Yatırımcı şu an ne yapmalı?

Samanyolu Haber'e konuşan Finansal Stratejist Halil Reçber, piyasalara ilişkin öngörülerini açıklayarak, yatırımcılara çok önemli tüyolar verdi. Dolar, Euro, Borsa ve Altın Fiyatlarını değerlendiren Reçber, önümüzdeki süreçte piyasaların durumunun ne olacağına ilişkin tahminlerini belirtti.


DOLAR
Dolarda, gelişmekte olan ülkelerin para birimleri karşısında yükseliş hareketinin görüldüğünü belirten Reçber, FED'in etkisiyle birlikte doların arttığını, son günlerde doların yeni rekor hareketleri içinde olduğunu belirtti. Suriye'deki tansiyonun yüksek olmasıyla bu hareketlerin bağlantılı olduğunu ifade eden Reçber, Dolarda alımdan daha çok, orta vadede düşünenler için iyi bir satış fırsatı bulunduğunun altını çizdi.

BORSA
Mayıs ayının ilk günlerinde endeksin 93 binden 64 bine düştüğünü, %30'un üzerinde kayıp yaşandığını söyleyen Reçber, 'Artık hisse senedi fiyatlarının cazip olduğunı söyleyebiliriz' dedi. Reçber; 'Buralarda oluşabilecek bir tepki ihtimali oldukça yüksek. Nereye kadar, 70 binlerin üzerine kadar.. Seçim dönemleri bu anlamda önemli. Biraz daha orta-uzun vadede 80 bin ihtimali söz konusu olabilir.' Şeklinde konuştu.

ALTIN
Altında 2011 Eylül ayından bu yana düşüşlerin görüldüğünü ifade eden Reçber, şöyle konuştu: "Şu an altının 1400 dolarların altında gezmesi önemli. Altın önümüzdeki günlerde 1420'leri 30'ları tekrar deneyip geçmek isteyecektir. Ardından 1500'leri konuşuyor olacağız belki de. Önümüzdeki belki 4-6 hafta içerisinde 1500 dolarları görme ihtimalimiz söz konusu olabilir. Ama altında o eski yükselişleri 1600-1800 dolarları konuşmak için erken. Haftalık 1500 dolarların üzerinde kapanış görmeliyiz ki, yeni bir trend başladı diyebilelim."

YATIRIMCILARA TAVSİYE:
Şu dönemde risk alınabileceğini belirten Reçber, altın fiyatlarında potansiyelin olduğunu, ancak biraz daha beklemek gerektiğini söyledi. Reçber, "Bence şu dönemde borsaya yatırım ya da nakitte kalmak daha doğru." Şeklinde konuştu. 

SAMANYOLUHABER.COM

<< Önceki Haber Yatırım uzmanından kazandıran tüyolar! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER