Emine Ayna: Belediyelere kayyum atamak faşizmdir


Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Emine Ayna, "Belediyelere kayyum atamak demek faşizmdir. Oradaki halkın seçtiğini kabul etmiyorum demektir. Milletvekillerin dokunulmazlığını; hırsızlıkla ilgili değil, tecavüz nedeniyle değil, gasp nedeniyle değil, siyasi mücadeleyle ortadan kaldırmak bir faşizmdir." dedi.

Emine Ayna ve DTK Eş Genel Başkanı Hatip Dicle, DTK il binasında basın toplantısı düzenledi.

Milletvekillerinin dokunulmazlıklarına değinen Ayna, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirdi. Milletvekillerinin dokunulmazlığının; hırsızlıkla ilgili değil siyasi mücadeleyle ortadan kaldırılmasının bir faşizm olduğunu belirten Ayna, "Cumhurbaşkanı Erdoğan özellikle söz ediyor. Devlet intikam duyguları ile yönetilemez. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı şey intikam alma duygusudur. 'Dokunulmazlıkların kaldırılması' diyerek 'belediyeler kayyum atayacağız' diyerek yapılan şey tüm hakları ortadan kaldırmaktır. Demokrasi yok zaten. Tüm siyaset kanallarını kapatıyor. Bundan sonraki sorun çözüm yöntemleri şiddettir. Bunu sadece Kürtlere yapmıyor. İşte Kanaltürk'e yapılıyor. Kayyum atıyor. Cumhuriyet Gazetesi'ne yapıyor. Yazarlarını, genel yayın yönetmenlerini tutukluyor." şeklinde konuştu.

Bölgede yaşanan çatışmalara da değinen Ayna, "Devlet sokağa çıkmayan kadını evinde katletti. Güvenliğini almak için yasağın nedeni bu. 35 günlük bebek evinde katledildi. Sokakta değil. Bugüne kadarki sivil ölümlerin çoğu ya evinde ya da evinin önünde katledildi. Demokratik ülkelerde bir evin içine devlet güçleri tarafından atılan bomba atarlarla bir kadının beyni parçalanarak katledilmesi, o hükümetin düşme nedenidir. Hiçbir basın kuruluşunda yer almıyor. Utanmalıdır basın burada." ifadelerini kullandı.
CİHAN
<< Önceki Haber Emine Ayna: Belediyelere kayyum atamak faşizmdir Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER