Kayseri Erciyes'te kar kalınlığı 40 santimi geçti


Kayseri'de yeniden başlayan kar, özellikle şehirler arası yollarda ulaşımı olumsuz etkiliyor. Kar kalınlığı şehir merkezinde 15, kayak merkezi Erciyes'te ise 40 santimi aştı.

Kayseri'de kar yağışı iki gün aradan sonra bugün öğle saatlerinde yeniden başladı. Yollar, araç üstleri, çatılar ve ağaç dalları karla kaplandı, yayalar kaldırımda yürümekte zorlandı. Kent merkezinde kar kalınlığı 15 santimi geçti. Kayganlaşan yollarda küçük çaplı maddi hasarlı ve yaralamalı kazalar yaşandı. Büyükşehir ile merkez ilçe belediyeleri karla mücadele ekipleri, buzlanma ihtimaline karşı yollarda tuzlama çalışması başlattı.

Kar yağışı özellikle şehirler arası yollarda etkili oluyor. Kayseri – Sivas karayolunun 40'ıncı kilometresinden sonra karayolu tamamen karla kaplandı. Araçlar, kar üstünde ilerlemekte zorlandı. Karayolları kar küreme aracı yolu açık tutmak için sürekli temizlik çalışması yaptı.

Elverişsiz hava koşullarından insanlar kadar hayvanlar da etkilendi. Yem derdine düşen güvercinlerin imdadına boş araziye vatandaşların bıraktığı ekmek parçaları yetişti. Kuşlar, adeta birbiriyle yarıştı.

ERCİYES, SÖMESTR TATİLİNDE TELAFİ YAPACAK

Yeterli kar olmadığı için yılbaşında iptallerin yaşandığı Kış Sporları Turizm Merkezi Erciyes'te son yağan karla birlikte kar kalınlığı 40 santimi geçti. Kar Erciyes'te sabah başladı, 3 gün daha devam etmesi bekleniyor.

Dağda rüzgar ve sis olduğu için kayak pistleri kapalı. Kayseri Turizm İşletmecileri Derneği Başkan Yardımcısı Mehmet Eğlenceoğlu, Erciyes'te kar kalınlığının kayak yapacak seviyeye ulaştığını söyledi. Bu sene yağışın geç gelmesi nedeniyle sezona yaklaşık 1,5 ay gecikmeyle başladıklarını anlatan Eğlenceoğlu, "Önümüzdeki hafta sonu itibariyle kayak sezonunun tam kapasite açılmasını bekliyoruz. Yeni yıl tatilinde yaşadığımız iptalleri sömestr tatilinde telafi etmeyi umuyoruz." dedi.

Meteorolojiden alınan bilgiye göre, Kayseri'de kar yağışı salı günü de devam edecek. Hava sıcaklığının salı en düşük eksi 4, en yüksek 4 derece olması bekleniyor. Kar yağışının Erciyes'te 3 gün daha devam etmesi bekleniyor. CİHAN
<< Önceki Haber Kayseri Erciyes'te kar kalınlığı 40 santimi geçti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER