Emniyet Genel Müdürlüğü binalarına saldırı davasında karar açıklandı


Ankara Dikmen'deki Emniyet Genel Müdürlüğü binalarına 20 Eylül 2013 gecesi düzenlenen saldırıyı gerçekleştirdiği iddiası ile DHKP-C üyesi Serdar Polat hakkında açılan davada karar açıklandı. Ankara 9. Ağır Ceza Mahkemesi, sanık Serdar Polat'a anayasal düzeni değiştirmeye teşebbüsten müebbet hapis cezası verdi.

Ankara 9. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davanın kararı duruşmasına tutuklu sanık Serdar Polat ve avukatı Selçuk Kozağaçlı katıldı. Selçuk Kozağaçlı'nın esas hakkındaki savunmasının ardından Ankara 9. Ağır Ceza Mahkemesi kararını açıkladı. Serdar Polat'ın cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti'nin öngördüğü düzeni veya bu düzen yerine başka bir düzen getirmeye veya bu düzenin fiilen uygulamasını önleme teşebbüs suçunu işlediğinin sabit olduğuna karar veren mahkeme, Polat'a ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi. Mahkeme, cezanın Polat'ın geleceği üzerindeki etkilerini dikkate alarak ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasını müebbet hapis cezasına çevirdi.

Mahkeme ayrıca Polat'a mala zarar vermeden 5 yıl, resmi belgede sahtecilikten 2 yıl 6 ay, ruhsatsız ateşli silah taşımaktan 12 bin 500 TL adli para cezası ve tehlikeli maddeleri izinsiz olarak bulundurmaktan 120 TL adli para cezası verdi. Ankara 9. Ağır Ceza Mahkemesi, Polat'ın tutukluluk halinin de devamına hükmetti.
CİHAN
<< Önceki Haber Emniyet Genel Müdürlüğü binalarına saldırı davasında... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER