Emniyetten 'cübbeli şahıs' açıklaması


İzmir İl Emniyet Müdürlüğü, Konak ilçesinde düzenlenen bir basın açıklamasında görülen cübbeli şahsın, telefon dolandırıcılarının mağduru olduğunu, bununla ilgili düzenlenen operasyonda, para alışverişinin ardından zanlıların gözaltına alındığını açıkladı.

Geçen çarşamba günü yapılan basın açıklamasıyla ilgili olarak, "Cübbeli Şüpheli" ve "Kim Bu Cüppeli" başlıklarıyla yayımlanan,"Basın açıklaması esnasında cübbeli, sarıklı, uzun sakallı bir kişinin polis kontrolündeki alana aranmadan alındığı" şeklindeki haberlerin gerçeği yansıtmadığı ifade edildi. Söz konusu şahsın operasyon kapsamında takip edildiği, o gün telefonla görüştüğü dolandırıcılarla buluşma noktasına gittiği, para teslimatının ardından şüpheli iki kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri operasyon kapsamında, dolandırıcı mağduru cübbeli şahıs takip edilebileceğinden, bir olumsuzluk yaşanmaması için polis noktasından üzeri aranmadan geçmesinin sağlandığı vurgulandı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "29.12.2015 günü Konak ilçesinde kendisini polis olarak tanıtan telefon dolandırıcıları, O.B. (43) isimli şahsı (cübbeli) telefonla arayarak, isminin terör olaylarına karıştığını, örgütü çökertmek için bankalarda bulunan paralarını çekip kendilerine vermesinin gerektiğini belirttikleri ve telefon kıskacına aldıkları öğrenilmiş ve anılan şahıs takibe alınmıştır. O.B.'yi arayan şahısların suçüstü yakalanabilmeleri için Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerinin takibinde buluşma noktasına gidildiği sırada, güzergâh üzerindeki söz konusu basın açıklamasının yapıldığı kontrollü alana, üzerindeki kendi özel tercihli giyimiyle (cübbeli) giren şahsın, polis telsizi ve polis kontrolü gibi bir temasının karşı tarafa hissettirilmemesi için şahsın aratılmadan geçişi sağlatılmış ve bu suretle O.B. isimli şahıstan parayı teslim almak için gelen E.T. (42) ve M.S. (28) isimli telefon dolandırıcıları suçüstü yakalanmışlardır." CİHAN
<< Önceki Haber Emniyetten 'cübbeli şahıs' açıklaması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER