Emre Uslu: AKP kazanamayacağı seçime neden gidiyor?

Emre Uslu: AKP kazanamayacağı seçime neden gidiyor?

Tüm anketler AKP’nin oyunu artırmadığını, bu gidişle seçimlerde sonucun değişmeyeceğini gösteriyor. Ancak Erdoğan ve AKP ısrarla yeniden seçime gitmek istiyor. Bu durumda herkes aynı soruyu soruyor: AKP kazanamayacağı seçime neden gidiyor?

AKP’nin erken seçime gitmesinin birçok nedeni var. Konu seçim kazanmaktan, yeniden iktidar olmaktan biraz daha karmaşık. Şöyle ki;

1) AKP iktidarı beklemediği bir şekilde kaybetti. Dolayısıyla arkasında birçok iz bıraktı. Yaptığı yolsuzluklar, işlediği suçlar, kapatması gereken dosyalar, verdiği sözler vs. birçok konuda AKP’nin bir süre daha iktidarda kalması gerekiyor.

AKP’li bürokratların karıştığı suçlar ve yargılanma olasılığı çok yüksek. Bu suçların belgelerinin bir ayda yok edilmesi imkânsız. Bu nedenle AKP genel bir temizlik yapmak için zaman kazanmak istiyor.

Buna ek olarak AKP Cemaat’e tam öldürücü darbeyi vurmak üzereyken, okulları kapatma girişimi varken, medyaya el koymayı planlarken 7 Haziran oldu. Kaybeden AKP’nin tüm projeleri dondu. AKP’nin atanmış savıcısı bile proje mahkemelere yönelik projeye kaldığımız yerden devam ediyoruz açıklaması yapmak zorunda kaldı. Kısaca AKP’nin yarım bıraktığı işleri devam ettirebilmesi için de biraz zamana ihtiyacı var. Bunun için erken seçime giderek zaman kazanmak zorundaydılar.

(...)

<< Önceki Haber Emre Uslu: AKP kazanamayacağı seçime neden gidiyor? Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER