Endişeye mahal yokmuş!

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Boğaziçi'ndeki 'olaylı' rektör ataması ile ilgili ise "Üniversiteleri iyi bilirim. Orada kamplaşma çıkmasın diye bu yasa çıktı. Boğaziçi için hayırlısı olsun" yorumunda bulunan Kurtulmuş, rekor üstüne rekor kıran dolarla ilgili "Endişeye mahal yok" dedi.

samanyoluhaber.com

Kurtulmuş Bakanlar Kurulu sonrası konuştu

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. 

Mardin’in Derik İlçesi’nde Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk’ün şehit edilmesiyle ilgili 62 kişinin gözaltına alındığını açıklayan Kurtulmuş, “Şu ana kadar 62 kişi gözaltına alındı. Bunlardan 10 tanesi serbest bırakıldı. Geri kalanların sorgulanması devam ediyor. Olayın ana failleri yakalanmıştır." diye konuştu.

‘AB İLERLEME RAPORU’ AÇIKLAMASI: YANLI BİR RAPORDUR

Avrupa Birliği (AB) İlerleme Raporu hakkında görüşleri sorulan Kurtulmuş, “Gerekli bütün açıklamalar yapıldı. AB İlerleme Raporu, gerçekten yanlı, Türkiye’ye karşı hiçbir zaman kabul edilemeyecek ifadelerle dolu bir ilerleme raporudur." dedi. 

SCHULZ’UN AÇIKLAMALARINA TEPKİ: PARMAK SALLAYARAK, KİMSENİN TÜRKİYE’Yİ HİZAYA SOKACAĞINI ZANNETMEMESİ LAZIM

Avrupa Parlamentosu (AP) Başkanı Martin Schulz’un Türkiye’ye yönelik açıklamaları sorulan Kurtulmuş, “Sayın Schulz’un, açıkça tehditkar sözlerine de anlam vermek mümkün değil. Yapıcı eleştiriler varsa bunları dinleriz. Ama Türkiye’yi tehdit eden, köşeye sıkıştırmaya çalışan ifadeleri de raporları da anlamak mümkün değildir. Parmak sallayarak, kimsenin Türkiye’yi hizaya sokacağını zannetmemesi lazım” dedi.

‘VATANDAŞLIKTAN ÇIKARMA’ AÇIKLAMASI: NE GEREKİYORSA O OLUR

Cemaat'e yönelik cadı avı kapsamında, vatandaşlıktan çıkarma konusunun gündemde olup olmadığı sorulan Kurtulmuş, “Türkiye’nin Cemaat ile mücadelesi geçici bir mücadele değildir. Devletimiz, millet adına bu unsurları Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin içinden temizlemek için her türlü çalışmayı yapacaktır. Gerekirse yasal süreçler tamamlandıktan sonra yurt dışına kaçanlarla ilgili de vatandaşlıktan çıkarma çalışması yapılabilir. Ne gerekiyorsa o olur” açıklamasında bulundu.

REKTÖR ATAMASI TARTIŞMALARINA YANIT: HUSUMETLERİN ORTAYA ÇIKMAMASI İÇİN KHK ÇIKARILDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü’ne oyların büyük çoğunluğu alan aday yerine seçime girmeyen Prof. Dr. Mehmed Özkan’ı atamasının ardından başlayan tartışmaları nasıl değerlendirdiği sorulan Kurtulmuş, “Geçtiğimiz dönemlerde her rektör seçimi sırasında hemen hemen maalesef üniversitede kamplaşmalar olur. Şu tarafın adamı, bu tarafın adamı. Rektörlük seçimi bittikten cumhurbaşkanı tarafından atandıktan sonra bile bu tartışmalar devam ederdi. Bunların ne kadar çok üniversitelere zarar verdiğini biliyoruz. Bu anlamda KHK çerçevesinde seçimler dolayısıyla öğretim üyesi arkadaşlarımızın arasında uçurum diyebileceğimiz farklılıkların, husumetlerin ortaya çıkmamasını temin etmek bakımından böyle bir KHK çıkarıldı. Sayın Cumhurbaşkanı’mız da KHK çerçevesinde önüne konulan isimlerden birini seçmiş oldu. Mesele budur” diye konuştu.

“ENDİŞELENECEK, TELAŞLANACAK, KORKACAK BİR DURUM YOK”

Dolar’ın yükselişi ve piyasalara etkisi sorulan Hükümet Sözcüsü Kurtulmuş, şu açıklamalarda bulundu: “Dolar bugün özellikle Trump’ın seçilmesinden sonraki süreçte ciddi dalgalanma içerisindedir. Dolar’ın bu kadar değerlenmesi Amerikan ekonomisi içinde pozitif bir durum değildir. Bu süreçte Amerikan ekonomisinin de kendi para birimiyle ilgili birtakım politika girişimleri içerisinde olacağını ümit ediyoruz. Türkiye de dünya piyasalarındaki gelişmelerden kaynaklanan bir nitelik arz ediyor. Türkiye ekonomisindeki yapısal sorunlar dolasıyla Dolar değerlenmiyor. Bu geçicidir, dönemseldir. Bu dönemin şartları ortadan kalktıktan sonra Türk parası gerçek durumuna tekrar gelecektir. Belli bir seviyenin altına Dolar’ın ineceğini ifade etmek isterim. Endişelenecek, telaşlanacak, korkacak bir durum olmadığını söylemek isterim”
<< Önceki Haber Endişeye mahal yokmuş! Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER